Soprana Adriana Marcu a studiat pianul la Liceul de Muzică Tudor Ciortea din Braşov iar apoi a urmat cursurile de canto la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, absolvind masteratul în anul 2016. A participat la masterclass-uri susţinute de Sumi Jo, Mariana Nicolesco, Bruna Baglioni, Nelly Miricioiu. Ca studentă a susţinut recitaluri, a participat la gale şi producţii universitare printre care se remarcă “L’elisir d’amore” de G. Donizetti in regia lui Cristian Mihăilescu şi sub bagheta dirijorului Iurie Florea (2010) , “La boheme” de G. Puccini în regia Andei Tabacaru Hogea şi sub bagheta dirijorului Alexandru Ganea (2015).
A debutat pe scena Operei Nationale Bucuresti în ianuarie 2017 în rolul Musetta din La Boheme de G.Puccini, spectacol aflat sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare, având privilegiul de a evolua alături de artişti consacraţi ca Anita Hartig, Teodor Ilincăi, Adrian Mărcan, Marius Boloş şi Sándor Csaba.
Din repertoriul său fac parte roluri precum Gilda din “Rigoletto” şi Oscar din “Un ballo in maschera” de G. Verdi, Lucia din “Lucia di Lamermoor” şi Adina din “L’elisir d’amore” de G. Donizetti, Susanna din “Le nozze di figaro”, Zerlina din “Don Giovanni”, Despina din “Cosi fan tutte” de W.A.Mozart, Musetta din “La boheme” de Puccini, Frasquita din “Carmen” de G.Bizet.