akane_ichii_web1

Akane Ichii 

S-a născut în 1993 în Kyoto, Japonia. Akane a absolvit Tanz Akademie Zürich la vârsta de 19 ani. S-a alăturat Operei Naționale București în 2012 și a fost numită solistă în 2014.

Ca solistă a dansat în: Manon, Don Quixote, Le corsaire, Visul, Lacul Lebedelor, La Bayadère, Theme and Variations, In the Night, In the Middle, Somewhat Elevated, Classical Symphony, DSCH, La fille mal gardee, La Sylphide, Giselle, Frumoasa din pădurea adormită, Spărgătorul de nuci, Serenade.

A câștigat medalia de argint la Tanzolymp Berlin 2010, o medalie de bronz la competiția de balet clasic din Solothurn în 2010 și a concurat în Lausanne în 2012.

Repertoriu (roluri şi dansuri):

  • Patru baiadere mici – Baiadera de Ludwig Minkus, coregrafia: Marius Petipa, adaptarea: Mihai Babuşka
  • Solo flori / Păpuşa varză – Spărgătorul de nucide Piotr Ilici Ceaikovski, coregrafia: Alexa Mezincescu
  • Odalisque / Grădina – Corsarul de Adolphe Ch. Adam, coregrafia : Vasili Medvedev, adaptare după Marius Petipa

Absolventă a Jun Ballet Gakuen, Hatanaka Mie Ballet Studio şi a Academiei de Dans din Zürich, balerina japoneză Akane Ichii a dansat la Opera Naţională Bucureşti din anul 2012 în mai multe spectacole de dans clasic şi neoclasic, printre care: „Spărgătorul de nuci” de Piotr Ilici Ceaikovski, „Frumoasa din pădurea adormită” şi „Lacul lebedelor” de acelaşi compozitor, „Corsarul” de Adolphe Charles Adam, „Baiadera” şi „Don Quijote” de Ludwig Minkus, „Serenada” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Printre premiile sale se numără Medalia de bronz la Concursul de Balet Clasic de la Solothurn (Elveţia) în anul 2010 şi Medalia de argint la concursul „Tanzolymp” de la Berlin, în acelaşi an.

Akane Ichii dansează la Opera Naţională Bucureşti din anul 2012.