alessandro-audisio

Alessandro Audisio

S-a născut în 1994 la Roma, Italia. A început să studieze dans modern la vârsta de 9 ani, iar la 11 ani a început pregătirea de balet clasic la școala de dans din cadrul Opera di Roma unde a studiat timp de 6 ani, sub îndrumarea lui Bella Ratchinskaja, Alessandro Molin, Pablo Moret și Ofelia Gonzales.

După ce a urmat cursul de vară din cadrul Royal Ballet Summer School din Londra, i s-a oferit o bursă și s-a mutat la Londra pentru a continua studiile la Royal Ballet Upper School începând în 2011. A studiat cu Meelis Pakri, David Peden și Gary Norman, absolvind în 2014.

A dansat la Teatro dell’Opera în Roma, Royal Opera House din Londra, unde ca student a participat la cele mai importante producții. Ca invitat, a dansat pe scene din Italia și Spania.

S-a alăturat baletului Operei Naționale București ca solist în 2014. A dansat atât în producțiile moderne, cât și în cele clasice din repertoriul Operei Naționale București.

Repertoriul lui include: Classical Symphony, DSCH, Petit Mort, Theme and Variation, Manon, Le Corsaire, Don Quixote, Giselle, La Bayadère, La Fille mal gardée, Lacul lebedelor, Spărgătorul de nuci, Coppelia, Graduation Ball, Frumoasa din pădurea adormită, Romeo și Julieta.