Pianista Lidia Butnariu este absolventă a Facultății de Interpretare Muzicală a Universității Naționale de Muzică București, unde a studiat cu maeștrii Dan Grigore și Sandu Sandrin. A susținut recitaluri și concerte pe scene din București, dar și la Brașov, Brăila, Bacău, Timișoara. Din 2007 până în prezent activează ca maestru acompaniator la Opera Națională din București, iar din 1992 este cadru didactic la Universitatea Națională de Muzică București.

În 2003, Lidia Butnariu a fost numită pianist oficial al festivalului Vacanțele muzicale de la Piatra Neamț, iar în 2004 pianist oficial al proiectului internațional Rusalka de la Sibiu. În cadrul Studioului Experimental de Operă și Balet Ludovic Spiess, la Opera Națională București, Lidia Butnariu a fost maestru acompaniator pentru numeroase spectacole de operă, concerte și recitaluri din care menționăm „Amelia la bal” de Gian Carlo Menotti, „Die Zauberflöte” („Flautul fermecat”) de Wolfgang Amadeus Mozart, „Seară Gershwin”, „La Canterina” („Cântăreața”) de Joseph Haydn, „Le cantatrici villane” („Cântărețele parvenite”) de Valentino Fioravanti, „Orfeu și Euridice” de Adrian Enescu etc.

Tot în cadrul Studioului Experimental de Operă și Balet Ludovic Spiess, Lidia Butnariu a participat ca maestru acompaniator la cursurile de măiestrie susținute de Viorica Cortez, Eduard Tumagian, Nelly Miricioiu.