Stefano Nappo s-a născut în Ottaviano, Italia, și a început să danseze la vârsta de șase ani. Se antrenează în particular cu Rosa Varriale și Francesco Imperatore la „Accademia Arte e Spettocolo Spazio Danza”, înainte de a se alătura programului de trei ani la English National Ballet din Londra. În timpul școlii, a dansat în rolul lui Franz pentru producția ENB2 „My First Ballet:Coppelia ” și mai apoi, ca solist în “Ballabile de la Bournonville”, Napoli.

După absolvirea de la ENB, s-a alăturat Teatrului de Balet Sibiu pentru o stagiune, în care a dansat diferite roluri și balete: Bufonul din “Lacul Lebedelor” Dansul Mirlitonilor /Soldatul/ Dans Rusesc, din “Spărgătorul de Nuci”, Pas de Trois din “Paquita”, Pasărea Albastră – Pas de Deux din “Frumoasa din Pădurea Adormită“și Gopak  din “Taras Bulba”.

În același an, a dansat ca invitat la Opera de Stat din Plovdiv, Bulgaria, Pas de Trois din “Lacul Lebedelor”.

În 2016, se alatură corpului de balet al Operei Naționale București și dansează

în baletele “Éljen a Magyar”, coregrafia Renato Zanella, “Don Quijote “ , adaptarea coregrafică Jaroslav Slavicky, “Romeo și Julieta” ,coregrafia Renato Zanella, “La Bayadere “ și “Giselle“, în coregrafia Mihai Babușka, “Opus 73 și Sacre du Printemps”, coregrafia Renato Zanella.

Roluri Solistice:

Beno “Lacul Lebedelor”, coregrafia Gheorghe Iancu și Benvolio din “Romeo și Julieta”, coregrafia Renato Zanella:

Din anul 2018, este  solist al Baletului Operei Naționale București.