Regulament de participare la spectacole

Stimați spectatori,

În conformitate cu Hotărârea de Guvern pentru modificarea anexelor nr. 2 și 3 la Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 10 septembrie 2021, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, având în vedere faptul că incidența cumulată la 14 zile în București este mai mare de 6/1000 locuitori, începând cu data de 3 octombrie 2021, Opera Națională București, Instituție Publică de Cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, va aplica următoarele măsuri:

• desfăşurarea spectacolelor este permisă cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii și doar pentru:

persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare. 

persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Cum se face dovada vaccinării sau a trecerii prin boală:

Persoanele care participă la spectacole au obligația de a face dovada acestor situaţii prin intermediul certificatelor digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19, disponibile la adresa https://certificat-covid.gov.ro/, în conformitate cu prevederile Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 68/2021 privind adoptarea unor măsuri pentru punerea în aplicare a cadrului european pentru eliberarea, verificarea şi acceptarea certificatului digital COVID-19 al Uniunii Europene.

*Excepție fac copii cu vârsta până în 12 ani.

În cazul în care ați achiziţionat bilete la spectacolele Operei Naționale București şi nu mai întruniți condițiile actuale de participare la evenimente, biletele pot fi returnate la casa de bilete până la finalul anului 2021 sau pot fi transformate în vouchere. Pentru returul biletelor achiziționate online este necesar să trimiteți o cerere în acest sens la adresa de e-mail: bilete@operanb.ro