Corina Dumitrescu este absolventă a Liceului de Coregrafie din București și licențiată în Artele Spectacolului, absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografie „I. L. Caragiale”. Din 1988 este angajată a Operei Naționale București, devenind în scurt timp prim balerină a instituției.

De-a lungul bogatei sale cariere, a portretizat roluri majore din spectacole celebre:
Lacul Lebedelor”, „Giselle”, „Corsarul”,“Romeo și Julieta”, „Don Quijote”, „Frumoasa din Pădurea Adormită”, “Marguerite and Armand”,”La Sylphide”,”Anna Karenina”, “Carmen”, ”Cenușăreasa”,“Roșu și Negru”,“Notre Dame de Paris”,“Spărgătorul de Nuci”, „In the night” și multe altele, alături de teatre din România și de peste hotare.

A fost invitată să participe la prestigioase gale internaționale de balet: Dance Open, Galele Stelelor Secolului al XXI-lea, la Paris, etc.

Corina Dumitrescu are un palmares impresionant de premii:
Premiul III la Concursul Internațional de Balet de la Varna, Bulgaria (1994), Premiul de Interpretare al Uniunii Interpreților, Coregrafilor și Criticilor Muzicali (1994), Premiul pentru Creație Coregrafică la Concursul Național de Dans, Constanța (1995),  Premiul de Excelență al Forumului Compozitorilor și Muzicologilor (2000).

În 2004 a fost distinsă cu „Meritul Cultural” în grad de Ofițer.

După încheierea carierei solistice, a început să creeze spectacole, printre care “Cenușăreasa”, “Fetița cu Chibrituri”, “Jack și Vrejul de Fasole”, “Albă ca Zăpada”, “Salonul de Balet”, „Alice în Țara Minunilor” și să ofere din experiența ei, companiilor de balet și școlilor vocaționale.