Ljubica Vranes este solistă mezzosoprană la Opera din Belgrad. Ea a absolvit atât studiile de licență cât și masterale în cadrul Universității Belgrad, Facultatea de muzică, în clasa profesoarei Radmila Bakocevic.

Ljubica a fost membru al Ansamblului Teatrului Național Opera Studio, condus de Nikola Kitanovski și al Ansamblului Borislav Popovic Opera Studio condus de profesoara Radmila Bakocevic și de către maestrul Dejan Savic. Ea a devenit membru al Ansamblului Teatrului Național din Belgrad din 2011. De atunci, ea a luat parte la numeroase concerte în toată țara.

Debutul său în rolul Fenenei din opera ”Nabucco” de Giuseppe Verdi la Opera Română din Timișoara i-a deschis drumul către mai multe teatre lirice naționale din România, bucurându-se de roluri în spectacole precum „Carmen” de G. Bizet, „Otello” de G. Verdi,  „Don Carlo” de G. Verdi, „Rigoletto” de G. Verdi.

De asemenea, ea a deschis stagiunea 2018-2019 la Opera din Albania, cu rolul Carmen din spectacolul cu același nume de Georges Bizet.