Lorena Maria Negrea

S-a născut în 1993, în Râmnicu Vâlcea. A absolvit Liceul de Coregrafie “Floria Capsali” din București în anul 2012 și Facultatea de Științe și Arte “Gheorghe Cristea” – secția Coregrafie în anul 2015.

În anul 2012 a fost angajată a Operei Naționale București, unde a dansat până în anul 2015. Între 2015 – 2016 a colaborat ca solista cu Teatrul de Balet Sibiu și cu Opera Națională Română din Iași.

A participat la numeroase stagii de perfecționare atât clasice cât și moderne: Christina Hamel(dans clasic), Sergiu Stefansky(dans clasic), Paul Boss(Trustul Balanchine), Massimo Gerardi(dans modern).

Repertoriul său cuprinde lucrări coregrafice importante atât clasice, neoclasice cât și contemporane. Câteva din rolurile în care a dansat sunt: Odette/Odille – Lacul lebedelor(Andrei Litvinov), Gulnara- Corsarul(Vasili Medvedev), Paquita(Marius Petipa), Imagine all the people(Gigi Caciuleanu), Anna – Anna Karenina(Ioan Tugearu), Mercedes – Don Quixote(Mihai Babușka).

A fost invitată să danseze în gale de balet precum: Royal Ballet Gala Estonia, Gala World Ballet Competition- Sibiu, Gala of the Stars – București, Gala Operei Naționale – Timișoara și a debutat în rolul Odette/Odile din spectacolul Lacul lebedelor ce a avut loc la Linear Ciak Teatro – Milano.

În prezent, este solistă a Operei Naționale București.