Baritonul de origine sârbă Nikola Mijailovic este recunoscut în întreaga lume pentru calitățile sale operistice și concertale. Un artist versatil pe marile scene lirice, Mijailovic a colaborat cu dirijori de mare prestigiu precum Giuseppe Sinopoli, Riccardo Muti, Leopol Hager, Arthur Fagen și mulți alții.

Nikola Mijailovic a absolvit studii vocale în cadrul Universității de Arte din Belgrad sub îndrumarea mamei sale, cunoscuta soprană Radmila Smiljanic și studiile masterale la Institutul de Muzică „Curtis” din Philadelphia.

De-a lungul carierei acesta a interpretat peste 40 de roluri pe marile scene internaționale, dintre care menționăm: Rigoletto în opera „Rigoletto” de G. Verdi, Jago în „Otello” de G. Verdi, Conte di luna în „Trubadurul” de G. Verdi, Escamillo în „Carmen” de G. Bizet, Rodrigo Marchizul de Posa în „Don Carlo” de G. Verdi, alături de mari artiști precum Luciano Pavarotti sau Juan Diego Flórez.

Nikola Mijailovic deține premiul absolut în cadrul concursului internațional „Luciano Pavarotti” – a V-a ediție (Philadelphia), premiul întâi al competiției „Mario Lanza” (Philadelphia), premiul al treilea în cadrul competiției internaționale „Leyla Gencer” (Istanbul).