e

Expoziția Iuliei Pataki, „Stări în Africa”, la Opera Națională București

În an centenar, Opera Națională București găzduiește Expoziția „Stări în Africa” a Iuliei Pataki. Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 8 iunie 2022, ora 16:00, în Foaierul Galben al Operei Naționale București. Cuvântul de deschidere îl va susține Kelemen Hunor, Viceprim-ministrul României. Expoziția este deschisă publicului larg în perioada 8 iunie – 14 iunie 2022, la Opera Naţională București. Accesul la expoziție se realizează la spectacolele din repertoriu sau în cadrul tururilor ghidate. Pentru programare tur ghidat este necasar să trimiteți un e-mail la bilete@operanb.ro.

 

Iulia Pataki a ocupat, în perioada 2012 – 2021, funcția de Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al României în Republica Kenya, Burundi, Uganda, Ruanda și Tanzania, cu reședința la Nairobi. În exercitarea acestei funcții a fost reprezentant permanent al României la UNEP (Programul ONU de Mediu) și UN-Habitat. Anterior, a acumulat o vastă experiență în dezvoltare internațională de consolidare a democrației în zone de conflict în Orientul Mijlociu și Africa (Irak, Somalia, Djibouti, Kenya, Iordania).

 

În cei aproape nouă  ani petrecuți în Africa de Est, majoritatea în Kenya, participarea sa activă la luarea unor decizii politice majore privind protecția mediului înconjurător în cadrul UNEP a contribuit la reîntoarcerea sa la natură.  Devenind fascinată de locurile vizitate în Kenya, a încercat să capteze prin intermediul lentilei foto locurile unice și fauna deosebită, mereu surprinzătoare la fiecare safari la care a participat. A încercat să imortalizeze momente definitorii ale vieții animalelor, fiecare poză având povestea ei.

 

Sponsori: Aqua Carpatica, Domeniile Sâmburești, BCR 

Parteneri: Phoenixmedia, Euromedia, Cocor, Pop Cola, Sansha  

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Q Magazine, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, a7tv, Ballet Magazine, Mediatrust