Ada González

S-a născut în 1994 în Barcelona, Spania. La vârsta de patru ani a început lecțiile de balet la Company & Company, urmând apoi și cursuri de jazz și dans modern, iar la 12 ani a cunoscut-o pe Roser Muñoz și s-a decis să se dedice total baletului. Începe astfel formarea ca balerină clasică alături de Roser Muñoz și Joan Boix ca profesori principali în 2007.  În 2010, Muñoz și Boix și-au deschis propria școală de balet, Centre de Dansa de Catalunya în Barcelona, unde Ada a absolvit după trei ani secția de balet clasic. A câștigat numeroase premii printre care și primul loc la Certamen Internacional de Dansa „Ciutat de Barcelona” în 2011.

La terminarea studiilor, s-a alăturat Teatrului de Balet Sibiu în 2013 și a jucat Clara în Spărgătorul de Nuci, Gulnara în Corsarul, precum și alte roluri solistice de balet neoclasic. În 2014 a devenit solistă și a dansat  roluri principale în Giselle, Lacul Lebedelor, Frumoasa din pădurea adormită, Don Quixote, La Fille Mal Gardée și Anna Karenina, pe lângă alte roluri în producții de balet clasic și neoclasic ale companiei.

 În tot acest timp, a avut colaborări cu Opera Națională București, Opera Română Timișoara și Ballets de France și a reprezentat Teatrul de Balet Sibiu în gala de închidere a World Ballet Competition 2014 și 2015, precum și la galele de la Certamen Internacional de Dansa din  Barcelona 2014, 2015 și 2016. De asemenea,  Ada a fost invitată la Galele IBStage la Gran Teatre del Liceu din Barcelona în august 2016, chiar înainte de a se alătura companiei de balet a Operei Naționale București.