Ada González

S-a născut în 1994 în Barcelona, Spania. La vârsta de patru ani a început lecțiile de balet, iar la 12 ani a cunoscut-o pe Roser Muñoz și s-a decis să se dedice total baletului. Începe astfel formarea ca balerină clasică alături de Roser Muñoz și Joan Boix ca profesori principali în 2007.  În 2010, Muñoz și Boix și-au deschis propria școală de balet, Centre de Dansa de Catalunya în Barcelona, unde Ada a absolvit după trei ani secția de balet clasic. A câștigat numeroase premii printre care și primul loc la Certamen Internacional de Dansa „Ciutat de Barcelona” în 2011.

La terminarea studiilor, s-a alăturat Teatrului de Balet Sibiu în 2013 și a interpretat “Clara” în “Spărgătorul de Nuci”, “Gulnara” în “Corsarul”, precum și alte roluri solistice de balet neoclasic. În 2014 a devenit solistă și a dansat roluri principale în “Giselle”, “Lacul Lebedelor”, “Frumoasa din pădurea adormită”, “Don Quixote”, “La Fille Mal Gardée” și “Anna Karenina”, pe lângă alte roluri în producții de balet clasic și neoclasic ale companiei.

Din 2016 este solist la Opera Națională București, și a interpretat rolul Julietei în „Romeo și Julieta”, în coregrafia lui Renato Zanella (nominalizată la categoria „Cea mai bună balerină” la „Gala Premiilor Operelor Naționale” în 2017), „Giselle” în baletul „Giselle” în coregrafia lui Mihai Babushka, Cuplul principal în „Teme și Variațiuni”, a lui G. Balanchine, „Albă ca Zăpada” în „Alba ca Zăpada și cei șapte pitici”, precum și roluri solistice din repertoriul companiei („Gulnara” în „Corsarul”, „Amoras” în „Don Quijote”, „Umbre” în „La Baiadera”, Pas de trois în „Lacul Lebedelor”).

A fost invitată la numeroase gale de balet în România, dar și la alte evenimente internaționale, incluzând IBStage Galas 2016 în Barcelona, State Opera Plovdiv’s Giselle 2016, Les Ballets de France tours în Franța (2016) si Spania (2017), și Bellini International Dance Gala în 2018.