SERI DE OPERĂ ONLINE – Motanul Încălțat

Cornel Trăilescu

 
Regia Gelu Colceag
Scenografia Viaceslav Vutcariov
Coregrafia Roxana Colceag
Maestru de cor Daniel Jinga

Distribuție

Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni dedică tuturor copiilor spectacolul „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, în regia lui Gelu Colceag, în cadrul programului Seri de Operă Online.

Difuzarea spectacolului pentru copii „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu, eveniment din 9 februarie 2019, va avea loc luni, 1 iunie 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link ul www.operanb.ro/operaonline.

Distribuția spectacolului din 9 februarie 2019

 

Dirijor: Ciprian Teodorașcu

Cotoșman:
Marta Sandu Ofrim
Domnița:
Mădălina Barbu – debut
Doica:
Sorana Negrea
Ionică:
Ciprian Pahonea
Împăratul:
Liviu Indricău
Marele Dregător:
Dan Indricău
Robul:
Valentin Vasiliu
Uriașul:
Ion Dimieru
Un curtean:
Marius Boloș
Primul slujitor:
Valentin Racoveanu
Al II-lea slujitor:
Lucian Corchiș
Al III-lea slujitor:
Florin Simionca
Al IV-lea slujitor:
Filip Panait
Primul tâlhar:
Vasile Chișiu
Al II-lea tâlhar:
Daniel Filipescu
Iepurașul alb:
Daria Ene

Cu participarea elevilor de la Liceul de Coregrafie „Floria Capsali”

Cu participarea Orchestrei, Corului și Ansamblului de Balet al Operei Naționale București

Maestru de cor: Daniel Jinga

Povestea motanului năzdrăvan ce foloseşte nenumărate trucuri pentru a obţine putere, bogăţie şi mâna unei prinţese pentru stăpânul lui, i-a cucerit de-a lungul timpului nu doar pe regizorii de teatru şi film, ci şi pe compozitori care, pornind de la basmul lui Perrault, au scris lucrări de operă remarcabile.

După mai bine de 40 de ani de la premieră, în anul 2006, „Motanul Încălţat” a fost din nou pus în scenă la Opera Naţională Bucureşti, de data aceasta de către regizorul de teatru Gelu Colceag, care şi-a făcut, prin acest spectacol, debutul în regia de operă.

“Să vă spun cum mi-a venit ideea să scriu o operă pentru voi, dragi copii. Cunosc un băieţel căruia-i place tare mult muzica şi mereu îi roagă pe părinţii lui să-l ducă la Operă, mai ales duminica, la matineu. A văzut de câteva ori Bărbierul din Sevilla şi Madama Butterfly. Ştie chiar şi unele arii pe dinafară. Într-o zi m-a întrebat: Nu-i aşa că autorii de opere sunt oameni bătrâni? Mai mult sau mai puţin, Sorine. De ce mă întrebi? Pentru că toate operele pe care le-am văzut vorbesc numai despre oameni mari. Ei, dacă ar putea şi copii să scrie opere!. După asta multă vreme m-am gândit că Sorin poate nu e singurul copil care ar vrea să vadă opere pe înţelesul lui. Ba cred chiar că toţi copiii aşteaptă asemenea lucrări. Şi cum cei mici nu au cum să compună opere – e o treabă cam complicată – m-am hotărât să-ncerc eu”, spune compozitorul Cornel Trăilescu despre spectacol.

 

Află mai multe detalii despre spectacol