OPERĂ ONLINE

Opera Națională București lansează Seri de Operă Online

#ramanemacasa

 

Cu ocazia aniversări a 86 de ani a baritonului  Vasile Martinoiu, vă invităm într-o incursiune în timp, în urmă cu 30 de ani, pentru a urmări spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini.

Astfel, lansăm invitația de a viziona împreună miercuri, 1 aprilie, ora 18:30  în cadrul Seri de Operă Online spectacolul „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, în regia lui George Teodorescu, din anul 1989.

Peste jumătate de secol închinat scenei, Vasile Martinoiu a interpretat roluri remarcabile, dintre care amintim Escamillo, Figaro, Amonasro, Rigoletto, Germont, Contele di Luna, Iago, Nabucco, Scarpia.

„Cântul său este o mostră a bell-canto-ului, Martinoiu poate fi plasat, pe bună dreptate, în primele rânduri ale baritonilor (…). Baritonul român este într-adevăr excepțional… ”, scria presa internațională a timpului despre celebrul bariton Vasile Martinoiu.

Înregistrarea va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Seri de Operă Online continuă cu difuzarea  spectacolelor „Tosca” de de Giacomo Puccini și „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Astfel, luni, 30 martie, ora 18:30 veți putea urmări înregistrarea spectacolului „Tosca” de de Giacomo Puccini, în regia, decorul, costumele și light design-ul lui Mario De Carlo, eveniment din 30 martie 2019.

Joi, 2 aprilie, ora 18:30 vom difuza spectacolul de balet „Lacul Lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski, în regia şi coregrafia lui Gheorghe Iancu, eveniment din 17 noiembrie 2016, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor de operă cu spectacole difuzate online, în fiecare zi de luni și joi a săptămânii. Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa

Prima scenă lirică a țării vine în întâmpinarea iubitorilor genului liric cu spectacole difuzate online.

Prima difuzare va avea loc luni, 23 martie, ora 18:30 când veți putea urmări înregistrarea spectacolului în regim de premieră „Don Carlo” de Giuseppe Verdi, eveniment din 18 februarie 2018.

Joi, 26 martie, ora 18:30 vom difuza premiera spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski, eveniment din 12 mai 2018, urmând ca în fiecare săptămână să aducem în casele publicului iubitor al artei lirice spectacole din repertoriul Operei Naționale București.

Ne dorim pe această cale, ca în această perioadă de grea încercare pentru toată lumea, să fim mai aprope unii de ceilalți prin muzică și cultură, pe care le susținem necondiționat.

Înregistrările vor fi disponibile pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, fiind accesibile publicului pe durata difuzării spectacolului.

#ramanemacasa