Pășește în lumea muzicală studiind vioara și urmând cursurile de canto ale Universității de Muzică din București, la clasa baritonului Nicolae Constantinescu și se perfecționează timp de 12 ani în tehnică și stilistică belcanto-ului italian cu soprana Mariana Nicolesco, susținând sub îndrumarea domniei sale lucrarea de masterat în arta belcanto-ului.

Se perfecționează și descoperă vocalitatea de tenor împreună cu cea care avea să îi devină maestră de canto, legendara soprană Mirella Freni, cea care îi oferă Bursa de Studii NICOLAI GHIAUROV în Italia.

Debutează, în 2007, pe scena Operei din București, interpretând rolul Contelui Almaviva în Il Barbiere di Siviglia de Rossini și include scena și aria finală „Cessa di piu resistere”, o arie de o dificultate extremă, evitată de foarte multe ori de interpreții rolului. Realizează, astfel, o premieră națională și imediat începe cariera internațională, reușind să devină un specialist în belcanto.

Rolul Contelui Almaviva a fost interpretat de peste 274 de ori în cariera artistului, pe cele mai mari scene ale lumii. A inaugurat primul teatru de operă din Dubai cu acest rol, a creat o premieră absolută interpretând scena și aria finală „Cessa di piu resistere” la Teatrul Bolshoi din Moscova, Stuttgart Staatsoper, Dreseden Semperoper, Deutsche Oper Berlin, Teatro del Liceu din Barcelona, Opera de Montreal, Opera de Oviedo Asturias, Theatre du Chatelet din Paris, Grand Theatre de Geneve, Ncpa Beijing etc.

Devine un tenor rossinian recunoscut și apreciat de specialiști prin aparițiile sale în opere rare cu titluri ca Armida de Rossini (rolurile Goffredo și Carlo), la Garsington Opera Festival UK, sub bagheta marelui dirijor David Parry, director al casei discografice Opera Rara de la Londra, interpretează rolul prințului Adelberto în Adelaide di Borgogna de Rossini, la Rossini Opera Festival din Pesaro, sub bagheta lui Vladimir Jurovsky (producție lansată de Arthaus Musik pe suport DVD și BLURAY), strălucește în rolul titular din opera Aureliano in Palmira de Rossini, pe scena marelui festival de belcanto de la Martina Franca, sub bagheta maestrului Giacomo Sagripanti (producție lansată de Bongiovanni pe suport DVD), debutează în rolul Dorvil din opera La Scala di Seta de Rossini, la Concertgebouw din Amsterdam, sub bagheta maestrului Alessandro De Marchi și la Theatre des Champs Elysees din Paris, sub conducerea muzicală a maestrului Enrique Mazzola.

Interpretează rolul Cavalier Belfiore în Il Viaggio a Reims de Rossini, sub conducerea muzicală a maestrului Antonino Fogliani, în cadrul Wildbad Rossini Festival, alături de o distribuție stelară ce include nume ca: Bruno Pratico, Marianna Pizzolato, Bruno De Simone, Maxim Mironov. Această producție a fost lansată pe piața internațională în suport CD, la casa discografică Naxos.

Rolul Ramiro în La Cenerentola de Rossini, îi aduce satisfacții enorme la Opera Națională din București, Stuttgart Staatsoper, Opera du Rhin din Strasbourg, Opera de Colmar și Mulhouse.

Interpretează rolul Elisero, în Mose în Egitto de Rossini, la Domul din Milano, alături de legendarul bass Ruggero Raimondi (producție lansată pe DVD și BLURAY) și, deasemenea, la Winland Festival din Beijing, unde are partener un alt nume de legendă, basul Roberto Scandiuzzi.

Debutează în opera Manon Lescaut de Puccini, în rolul Edmondo, atât pe scena festivalului de la Baden Baden, cât și la Filarmonica din Berlin, dirijat de maestrul Sir Simon Rattle, în regia cunoscutului Richard Eyre.

Repertoriului de operă rară i se adaugă roluri cunoscute și îndrăgite de publicul din întreaga lume, Ernesto în Don Pasquale de Donizetti, rol interpretat cu succes la Opera Națională din București, Ncpa Beijing, Cuvilliestheater din München, în regia legendarei mezzosoprane Brigitte Fassbaender, Nouvele Opera Fribourg din Elveția, Royal Opera House Muskat și Opera din Zurich, unde l-a avut partener pe Ruggero Raimondi și dirijor pe legendarul maestru Nello Santi.

Debutează în L’Elisir d’amore de Donizetti, la Mikhailovsky Theatre din St. Petersburg – Rusia, urmat de rolul Elvino, în La Sonnambula de Bellini, la Teatro Verdi din Trieste.

Este invitat de mezzosoprana Cecilia Bartoli la Festivalul de la Salzburg, unde interpretează rolul Everardo în premiera mondială a operei Giulietta e Romeo de Zingarelli, o capodoperă a muzicii baroce dirijată de maestrul George Petrou și ansamblul Armonia Athenea.

Nenumărate apariții în concerte și recitaluri pe scena Ateneului Român din București, Sala Radio, The Rosenblatt Recitals în Londra, Suntory Hall din Tokyo, la invitația marii soprane Angela Gheorghiu, cu care acesta a susținut concerte de belcanto.

Pe 21 mai 2022 interpretează cu succes rolul Contelui Almaviva pe scena Operei din București, urmând că în luna iunie să revină la București și să debuteze rolul Don Ottavio în Don Giovanni de Mozart, regia maestrului Andrei Șerban.