Bilete

Informații generale 

Biletele la spectacolele/ evenimentele Operei Naționale Bucureşti pot fi achiziționate de la Casa de bilete a Operei Naționale Bucureşti, de luni până vineri, între orele 10.00-13.00 şi 14.00-19.00 (plata se efectuează în numerar sau cu un card bancar), sau online pe tickets.operanb.ro.

Program Casa de Bilete – 30 noiembrie 2022: 15:00 – 19:00

Biletele la spectacolele/ evenimentele Operei Naționale Bucureşti nu se pot rezerva în prealabil, fiind necesară achiziționarea lor directă prin unul dintre mijloacele sus-menționate.

Vă rugăm să verificați informațiile de pe bilet în momentul achiziționării. Biletul poate fi schimbat sau returnat doar în cazuri excepționale. Opera Națională București își rezervă dreptul de a menționa cazurile și modalitatea de returnare a banilor. Condițiile de rambursare sunt următoarele: amânarea sau anularea spectacolului, informarea incorectă a publicului pe site-ul oficial sau pe contul de Facebook al Operei Naționale București. Ratarea vizionării unui spectacol din cauza neprezentării la ora indicată pe bilet nu dă dreptul la returnarea costului biletului sau la utilizarea sa la o reprezentație ulterioară.

Accesul copiilor

În vederea asigurării confortului spectatorilor din sala de spectacole, nu este permis accesul copiilor sub vârsta de 6 ani la reprezentațiile Operei Naționale București, cu excepția acelora dedicate lor, unde limita de vârstă este de 4 ani.

Spectacolele pentru copii ale Operei Naționale Bucureşti sunt:
„Motanul încălțat” de Cornel Trăilescu; „Hänsel şi Gretel” de Engelbert Humperdinck; „Albă ca Zăpada şi cei şapte pitici” de Cornel Trăilescu; „Frumoasa din pădurea adormită” de Piotr Ilici Ceaikovski.

Accesul studenților

Accesul studenților Universităților/ Facultăților de profil sau cu profil tangențial (Universitatea de Muzică, U.N.A.T.C, Universitatea de Arte etc.) este permis la orice reprezentație în limita locurilor disponibile, în baza prezentării carnetului sau a legitimației de student, vizat pe anul în curs.
Accesul studenților altor Universități/ Facultăți se poate face în aceleaşi condiții doar în cazul evenimentelor pentru care se anunță în prealabil acest lucru.

Informații suplimentare bilete

Pentru informații telefonice legate de evenimentele Operei Naționale Bucureşti şi disponibilitatea biletelor: de luni până vineri, între orele 10.00-13.00 şi 14.00-18.00, contact: (+4)0743.278.335/ (+4)021.310.26.61 sau (+4)021.314.69.80, interior 2188.

Pentru asistență telefonică legată de biletele achiziționate online şi informaţii în limba engleză:
de luni până vineri, între orele 10:00-18:00, număr de telefon (+4)0757.030.555, e-mail: bilete@operanb.ro.

Pentru informații telefonice privind achiziționarea de bilete pentru grupuri de elevi sau studenți: luni-vineri, între orele 10.00-17.00, număr de telefon +40743.295.030, email: maria.toba@operanb.ro, persoana de contact – Maria Tobă (Biroul Bilete Online – Organizare Spectacole)

____

L448/2006 Adulții cu handicap beneficiază de bilete de intrare la spectacole, muzee, manifestări artistice și sportive, astfel:

  1. a) adultul cu handicap grav sau accentuat, precum și persoana care îl însoțește beneficiază de gratuitate;

Hotărârea nr. 385/2004 privind accesul gratuit la actul de cultură, la nivel naţional, al pensionarilor care au activat minimum 10 ani în domeniul cultural-artistic beneficiază de intrări gratuite, pe bază de legitimaţii speciale, emise la solicitarea persoanelor interesate, la muzee, la case memoriale, în săli de cinematograf, la teatre, în alte instituții de cultură, din subordinea organelor administraţiei publice centrale sau locale.

TERMENI ŞI CONDIŢII CARD DE GRATUITATE

Începând cu luna 15.03.2024, pentru distribuirea locurilor gratuite conform legii, ONB, cu ajutorul tehnic al Bilet.ro, va emite carduri cu ID unic ce vor putea fi utilizate la Casa de Bilete a teatrului si online pe site-ul www.biletgratuit.ro. Pentru obţinerea cardului, persoana îndreptăţită se va prezenta personal la sediul ONB, Biroul Organizare Spectacole (lângă Casa de bilete) cu actele doveditoare + CI (copie si original) în zilele lucrătoare între orele 10:00-13:00.

ONB va aloca:

– pentru spectacole în Sala mare – 4 bilete duble pentru persoanele cu handicap şi 4 bilete duble pentru pensionarii din instituțiile de cultură

– pentru spectacole in foaier – 2 bilete duble pentru persoanele cu handicap şi 2 bilete duble pentru pensionarii din instituțiile de cultură

Utilizarea acestui card implică acceptarea necondiţionată şi respectarea termenilor şi condiţiilor detaliate mai jos:

  • – Cardurile asigură acces gratuit pentru un adult cu handicap grav/accentuat sau un pensionar care a activat minimum 10 ani în domeniul cultural-artistic şi deţine legitimaţie emisă de Ministerul Culturii, precum și persoana care îl însoțește. Cardul trebuie prezentat la Casa de bilete în momentul solicitării gratuităţii sau, în cazul solicitării online, trebuie introdus ID-ul imprimat pe acesta.
  • – Biletele obținute de titularii cardurilor nu sunt transmisibile.
  • – Accesul este permis doar la reprezentaţii din repertoriul ONB şi nu se aplică pentru alte spectacole găzduite de către ONB, sau la spectacolele extraordinare ONB (sunt considerate spectacole extraordinare acele spectacole a căror distribuție cuprinde un număr mare de artiști invitați sau un invitat de talie internațională, având un  număr limitat de reprezentații).
  • – Valabilitatea cardului este de un an începând cu momentul intrării în posesie sau până la data expirării documentului justificativ și trebuie reînnoită personal la sediul ONB prin prezentarea în original şi copie a Certificatului/Legitimaţiei şi C.I.
  • – Titularul unui card poate solicita o invitație dublă o singură data la 2  săptămâni.
  • – Anularea unui spectacol nu implică nicio obligație din partea ONB.
  • – ONB îşi rezervă dreptul de a verifica identitatea persoanelor la intrarea în sala de spectacole şi de a refuza accesul în cazul în care sunt încălcate condiţiile şi/sau termenii.
  • – Pentru accesul cu fotolii rulante vă rugăm să contactaţi organizatorul cu cel puţin 7 zile înaintea evenimentului, având în vedere că această situaţie presupune rezervarea unor locuri speciale.