Pentru informații privind localizarea, mijloacele de transport, spațiile de parcare și programul de lucru cu publicul în afara spectacolelor/ evenimentelor, click aici.
Pentru a avea parte de cea mai plăcută experiență în cadrul Operei Naționale București, vă rugăm să acordați un moment parcurgerii informațiilor de mai jos:
Codul vestimentar
Participarea la spectacolele Operei Naționale București este condiționată în prezent de un cod vestimentar: smart casual.
Ora indicată pentru sosire
Spectacolele și evenimentele noastre încep cu promptitudine la ora menționată pe bilet, astfel încât vă rugăm să alocați timp suficient pentru drum, parcare, eventuala achiziționare a biletului, acces, lăsarea hainelor la garderobă, savurarea unei gustări sau a unei băuturi în spațiile de cafenea și orice alte activități ce premerg participarea la spectacol în sine, în scopul intrării în sala de spectacole înainte de începerea actului artistic.
În cazul spectacolelor și evenimentelor ce au loc în Sala Mare, vă recomandăm să sosiți cu aproximativ o oră înainte.
Pentru siguranța și confortul artiștilor și al tuturor spectatorilor, cei sosiți după ora de începere a reprezentației își vor putea ocupa locurile în sală la prima pauză.
Ridicarea biletelor
Biletele pot fi achiziționate direct de la Casa de bilete a Operei Naționale București, zilnic, între orele:
10:00-13:00 şi 14:00-19:00 sau online, pe tickets.operanb.ro
Biletele la spectacolele/ evenimentele Operei Naționale București nu pot fi rezervate în prealabil pentru a fi achiziționate ulterior, fiind necesară cumpărarea lor directă prin intermediul unuia dintre mijloacele mai sus-menționate.
În cazul în care biletele la un spectacol/ eveniment nu au fost deja epuizate în prealabil, acestea se mai pot achiziționa și în seara evenimentului. În cazul în care doriți să achiziționați un bilet în seara evenimentului, vă recomandăm să ajungeți cu cel puțin 45 de minute înainte pentru a evita întârzierea accesului la spectacol dincolo de ora de începere.
Odată ajunși în incinta Operei Naționale București înainte de un spectacol/ eveniment, puteți solicita informații despre bilete sau invitații la Casa de bilete, respectiv la Casa de invitații, până la ora de începere a manifestării. Acestea sunt accesibile din Foaierul Mare, fiindu-le alocate încăperile corespondente din stânga (Bilete), respectiv dreapta (Invitații) intrării centrale, după cum priviți spre intrarea în sala de spectacole.
Accesul
Biletul valid la spectacol/ eveniment se prezintă la unul dintre punctele de acces aflate în Foaierul Mare al Operei Naționale București.
Vă rugăm să păstrați biletul asupra dumneavoastră până la părăsirea incintei instituției.
În cazul în care aveți nevoie de îndrumare pentru identificarea locului menționat pe bilet, vă puteți adresa personalului de sală prezent.
Ocuparea altui loc decât acela menționat pe bilet nu este permisă.
Accesul copiilor
Pentru confortul tuturor spectatorilor și al artiștilor, accesul copiilor cu vârsta mai mică de 6 ani nu este recomandat decât în cazul spectacolelor pentru copii, la care limita minimă de vârstă pentru participare este de 4 ani. În toate circumstanțele, copiii trebuie să fie supravegheați de un adult.
Accesul persoanelor cu dizabilități
Opera Națională București oferă în prezent condiții pentru accesul în sală al persoanelor cu dizabilități locomotorii. Astfel, Foaierul Mare este dotat cu o serie de rampe care permit accesul în Stal sau în lojile situate la parter. Pe termen mediu și lung, Opera Națională București intenționează să dezvolte infrastructura aferentă și să ia măsuri și pentru garantarea accesului persoanelor cu dizabilități de alt tip.
Conform Legii nr. 448/2006 – Art. 62 privind accesul neîngrădit al persoanelor cu handicap, se facilitează accesul persoanelor greu-deplasabile la concertele programate.
De asemenea, conform Legii nr. 448/2006 – Art. 21, se oferă intrarea gratuită pentru:
– copil cu handicap + însoțitor
– adult cu handicap grav + însoțitor
Accesul studenților
Accesul studenților Universităților/ Facultăților de profil sau cu profil tangențial (Universitatea de Muzică, U.N.A.T.C, Universitatea de Arte etc.) este permis la orice reprezentație în limita locurilor disponibile, în baza prezentării carnetului sau a legitimației de student, vizat pe anul în curs.
Accesul studenților altor Universități/ Facultăți se poate face în aceleași condiții doar în cazul evenimentelor pentru care se face această precizare.
Garderoba
Pentru confortul dumneavoastră și al celorlalți spectatori, hainele și obiectele voluminoase vor fi lăsate la garderobe și vor fi recuperate la plecare. Garderobele sunt situate atât în lateralele Foaierului Mare, la parter, cât și în spațiul premergător zonei de Balcon.
Vă rugăm să nu lăsați obiecte de valoare în grija personalului de sală, Opera Națională București neputându-și asuma răspunderea pentru acestea.
Materiale de informare asupra spectacolului/ evenimentului disponibile la fața locului
Caietele-program ale spectacolului, conținând informații detaliate și fotografii, se pot achiziționa adresându-vă personalului de sală. Prețul variază între 15 lei și 25 lei/ exemplar.
Măsuri menite să asigure confortul tuturor spectatorilor și al artiștilor pe parcursul reprezentației
Pentru siguranța și confortul artiștilor interpreți și a tuturor spectatorilor, cei sosiți după ora de începere a reprezentației își vor putea ocupa locurile în sală la prima pauză, a cărei situare în timp variază în funcție de spectacol/ eveniment. De asemenea, în cazul în care părăsiți sala de spectacole după debutul reprezentației, vă va fi permisă întoarcerea la locul dumneavoastră la cea mai apropiată pauză.
Opera Națională București își rezervă dreptul de a solicita părăsirea sălii de spectacole acelora care disturbă în vreun fel desfășurarea reprezentației.
Folosirea telefoanelor mobile, fotografierea și înregistrarea audio-video
Pentru a asigura desășurarea în condiții optime a reprezentației, spectatorii sunt rugați să oprească funcționarea telefoanelor mobile înainte de începerea reprezentației. În cazul în care, din motive obiective, este absolut necesară menținerea în stare de funcționare a telefoanelor mobile, vă rugăm să le setați pe modul Silențios. Vă rugăm să luați însă în considerare că lumina răspândită de telefonul dumneavoastră poate distrage atenția celorlalți spectatori sau a artiştilor.
De asemenea, din rațiuni legate de drepturile de autor și din dorința menținerii unor condiții optime de desfășurare a reprezentației, fotografierea sau înregistrarea audio-video la spectacole (inclusiv folosind telefoanele mobile) nu este permisă.
Interacțiunea cu artiștii
Interacțiunea directă cu artiștii este posibilă doar în cadrul sesiunilor de autografe organizate periodic după unele reprezentații.
În cazul în care doriți să oferiți un buchet de flori unui artist într-o seară în care spectacolul nu este urmat de către o sesiune de autografe, puteți face acest lucru prin intermediul personalului de sală. Urcarea pe scenă sau oferirea de buchete de flori din sală nu este permisă. De asemenea, nu este permis în niciun moment accesul publicului către cabinele artiștilor.
Fumatul
Spectatorii care doresc să fumeze înainte de reprezentație sau în pauze pot face acest lucru în zonele în aer liber. Dacă aveți nevoie de clarificări suplimentare în acest sens, vă rugăm să vă adresați personalului nostru.
Tururi ghidate
În cazul în care doriți să vedeți și ceea ce se întâmplă în mod obișnuit în culise, pentru grupuri de minimum 6 persoane, adulți sau elevi/ studenți, se pot organiza, în baza unei programări prealabile și dacă programul Operei permite, tururi ghidate ale clădirii. Solicitările se pot trimite pe adresa comunicare@operanb.ro, cu mențiunea că acestea trebuie să includă toate detaliile aferente – număr de persoane, limita minimă și maximă de vârstă a grupului, preferințe cu privire la date și interval orar de vizitare, spațiile ce se doresc a fi vizitate cu precădere, orice alte informații considerate relevante. Participarea se face în baza achitării unei taxe de vizitare (preț bilet adulți – 15 lei; preț bilet copii/elevi/studenți – 5 lei), în intervalul orar: 10:00 – 16:00, de luni până vineri. În cazul în care aveți nevoie de ghidaj în limba engleză sau franceză, vă rugăm să precizați acest lucru în solicitarea dumneavoastră.
Obiecte pierdute
Vă rugăm să acordați atenție prevenirii pierderii obiectelor dumneavoastră personale și să nu le lăsați niciun moment nesupravegheate. Opera Națională București nu poate fi considerată răspunzătoare pentru dispariția acestora.
Pentru a spori șansele găsirii eventualelor obiecte pierdute în spații aparținând instituției, vă recomandăm să verificați că aveți asupra voastră toate cele necesare înainte de părăsirea incintei Operei Naționale București, în vederea identificării cu promptitudine a lipsei vreunui obiect personal. În cazul în care ați sesizat lipsa vreunui obiect personal înainte de părăsirea incintei instituției, vă rugăm să vă adresați celui mai apropiat membru al personalului de sală.
În cazul în care ați identificat lipsa unui obiect personal după ce ați părăsit incinta instituției și considerați că este posibil ca acesta să se fi rătăcit pe parcursul prezenței dumneavoastră la un spectacol/ eveniment, vă rugăm să ne scrieți pe adresa comunicare@operanb.ro toate detaliile ce ne-ar putea ajuta în găsirea/ identificarea obiectului, iar noi vă vom răspunde în cel mai scurt timp posibil.
Sperăm că aceste informații v-au fost utile și că vă veți bucura pe deplin de vizita dumneavoastră la Opera Națională București.