Regulament Promenada Operei 2020

 Accesul persoanelor la evenimentele organizate sub egida Promenada Operei este condiționat
de achiziționarea biletelor.

 Biletele pot fi achiziționate doar ONLINE pe tickets.operanb.ro și nu trebuie printate, ci prezentate
pe ecranul telefonului/tabletei, la eveniment.

 La fața locului nu se vor vinde bilete.

 Formarea grupurilor ad hoc nu va fi permisă.

 Accesul copiilor cu vârsta sub 5 ani, la evenimentele Promenada Operei este interzis, iar accesul copiilor cu vârsta peste 5 ani este permis în baza unui bilet valabil.

 Amplasarea scenei la o distanță de cel puțin 3 m, asigurând distanțarea sigură dintre interpreți și spectatori.

 Toate inițiativele programului Promenada Operei se vor încadra sub incidența legii, respectând și asigurând măsurile și regulile prevăzute pentru evenimentele culturale organizate în aer liber, pe perioada stării de alertă, pentru prevenirea răspândirii COVID-19:
• Prezentarea la locație cu minim 90 de minute înainte de începerea acestuia, pentru a putea respecta regulile de acces.
• Purtarea măștii (medicală/nonmedicală) este obligatorie pe toată durata evenimentului! Pentru a oferi o protecție eficace, este necesar ca masca să acopere gura și nasul.
• Atenție! Opera și personalul acesteia își rezervă dreptul de a efectua un triaj observațional și de a nu permite accesul persoanelor care prezintă simptome de infecție respiratorie (tuse, strănut, rinoree).
• Dezinfectarea mâinilor cu dezinfectant avizat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziție de către organizator la accesul în spațiul de spectacol.
• Termoscanarea este efectuată obligatoriu de către personalul teatrului. Persoanele care refuză să le fie verificată temperatura și cele care după termoscanări repetate înregistrează o temperatură de peste 37.3°C, nu vor avea acces în teatru/locația de spectacol.
• Respectarea distanțării de minimum 2 m între persoane – de la intrarea în locația de spectacol, la toalete precum și la ieșirea din spațiu.
• Se interzice consumul de mâncare şi băutură în locaţie în afară de băutură în recipiente individuale, cu capac. Se interzice folosirea paielor de unică folosinţă

Anunț important:

*Fiind un spaţiu în aer liber, în caz de ploaie, va funcţiona următoarea regulă: – dacă ploaia începe înaintea orei de spectacol, reprezentaţia se reprogramează, biletele rămânând valabile. Spectatorii pot opta și pentru restituirea banilor pe bilete, sau pentru schimbarea acestora pentru un alt spectacol din programul Promenada Operei / Seri de Operă Estivale. Dacă ploaia începe în timpul reprezentaţiei, spectacolul se poate întrerupe și relua, în funcție de condițiile meteorologice. Dacă reluarea nu este posibilă, iar spectacolul se suspendă, acesta nu se reprogramează și nici nu se rambursează costul biletului.