Tenorul Andrei Petre, este absolvent al Universității Naționale de Muzică din București (2021), la clasa tenorului Ionel Voineag. După finalizarea studiilor primește o bursă în cadrul programului “Internationale OpernWekstatt- Festival der jungen Stimmen” din Elveția, unde are ocazia să lucreze cu dirijori și regizori importanți.

     Pe parcursul anilor de studiu participă la numeroase concursuri, fiind laureat al mai multor premii, precum: Marele Premiu al Concursului Național de canto “Paul Constantinescu” -(2018), Premiul pentru “Cel mai bun tânăr interpret” la “Concursul Național al Liedului Românesc” -(2019).

     Colaborează cu filarmonicile de stat din România:  Filarmonica „George Enescu”- București, Filarmonica „Paul Constantinescu”- Ploiești, Filarmonica Pitești, Filarmonica de Stat „Moldova”- Iași, Filarmonica „Gheorghe Dima” din Brașov, Filarmonica „Mihail Jora” din Bacău, Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu-Vâlcea,  Filarmonica de Stat „Oltenia” din Craiova, Filarmonica „Banatul” din Timișoara. Susține concerte și spectacole în orașe din afara tării, precum: Viena la “Musikverein”,  Zurich, Berna, Basel, Napoli.

     În anul 2022 debutează la Opera Națională din București cu rolul Ismaele din opera “Nabuco”, iar în 2023 debutează la Opera Națională din Cluj-Napoca în rolul lui Arturo din opera “I Puritani”.

     Tânărul tenor este considerat un exponent al generației sale, în prezent evoluând pe scena Operei Naționale din București în roluri precum: Alfredo din opera “La Traviata”, Edgardo din opera “Lucia di Lammermoor”, Ionică din opera “Motanul încălțat” sau Piangi din musicalul “Fantoma de la Opera”.