La 100 de ani, Opera Națională București creează 100 de locuri de onoare pentru 100 de noi spectatori

București, 15 decembrie

În parteneriat cu designeri români, 100 de scaune din sala Operei Naționale București primesc o nouă înfățișare pentru noii spectatori.

La împlinirea a 100 de ani de activitate, Opera Națională București a decis să nu se uite în urmă, ci în viitor, la următorii 100 de ani. Astfel, începând cu 18 decembrie, 100 de locuri de onoare vor fi redecorate și rezervate pentru toti cei care se vor afla pentru prima dată în sala de spectacol a Operei, tocmai ca această primă experiență să devină una de neuitat.

După 100 de ani, cea mai mare onoare este să avem încă oameni care descoperă Opera, oameni care vin aici pentru prima oară. Lor le dedicăm cele 100 de locuri de onoare din sala de spectacol. Un loc pe care stai o singură dată în viață, prima dată când mergi la operă. Un scaun care marchează o experiență unică, într-un mod aparte. 

În an Centenar, Opera Națională București își îndreaptă atenția atât spre artiștii și evenimentele ce au scris istorie, cât și spre viitor, către publicul tânăr pe care ne dorim să-l împrietenim cu lumea plină de magie a artei lirice și coregrafice. Din acestă dorință a luat naștere ideea campaniei #100pentru100, tocmai pentru că ne propunem să putem privi cu speranță către viitorii 100 de ani ai Operei. Vă invităm, așadar, să pășiți pentru prima dată în sala de spectacole într-un decor aparte realizat special de designeri români și să vă bucurați de o experiență demnă de a rămâne în memoria oricărui spectator.” – Daniel Jinga, Manager Director General Interimar al Operei Naționale București  

Redecorarea celor 100 de locuri de onoare a fost facută în parteneriat cu patru designeri români, care și-au luat inspirația pentru noua tapițerie din patru povești care descriu experiențe diferite despre prima oară la operă.

Artiștii Amalia Vornicu, Andreea Tron, Vlad Mihai, Agi Ioța au ascultat interviurile cu Maria Voiculeț (11 ani, elevă), Andreea Iliescu (20 ani, studentă psihologie), Dan Sterian (43 ani, profesor franceză) și Viorica Radu (75 ani) și au creat câte un design dedicat fiecarei povești. Le puteți descoperi pe toate începând cu 18 decembrie, în sala de spectacol ONB, iar povestea in intregime pe site-ul Operei Naționale București.

Locurile de onoare își așteaptă spectatorii pe data de 18, 19 și 22 decembrie (vezi programul https://operanb.ro)

Biletele se pot achiziționa de pe http://tickets.operanb.ro/ și de la Casa de Bilete a Operei Naționale București.

Și pentru că ne dorim să rămânem sănătoși, vă invităm să consultați regulamentul de participare la spectacole disponibil pe site-ul instituției în link-ul: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/


Sponsor oficial: Enel România

Sponsori: Aqua Carpatica, EURO Insol

Parteneri: Sansha

Parteneri media: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Forbes România, RFI România, Romantic FM, Radio Seven, Radio Itsy Bitsy, România TV, Zile și Nopți, Agerpres, Spot Media, Ziarul Metropolis, News București, Marea Dragoste, Leviathan, Ordinea Zilei, București Business, Reușita.ro, Revista Timpul, 9am.ro., Kudika, Garbo, QuickNews, Ballet Magazine, Mediatrust, Publicis Romania.