Apreciată la unison ca fiind una dintre vocile exponențiale ale tinerei generatii de artisti români, Bianca Mărgean, se impune in contextul vocalitatii operatice ca o continuatoare a traditiei scolii de cânt românesc grefat pe frontispiciul Perioadei de Aur a Operei. Formarea tinerei soprane se structurează pe congruenta dintre un fond nativ al familiei de muzicieni din care provine si travaliul perfecționării sub îndrumarea dascălilor. Absoleventa a Liceului de Muzica Dinu Lipatti, avand-o profesoară pe Georgeta Ionescu, Bianca urmează cursurile Universității Naționale de Muzica din Bucuresti, mentor fiindu-i celebra soprana Maria Slatinaru-Nistor. Continuă studiile de masterat cu regretata soprană Eleonora Enachescu, iar in prezent studiaza cu Ira Siff,Lucy Arner si Liora Maurer (Metropolitan Opera) atunci cand se află în New York. In tara, frecventeaza cursurile de maiestrie sustinute de tenorul Marius Vlad Budoiu.
Bogăția culorii si frumusetea timbrala a vocii sale  lirico-spinte i-au conferit accederea în cadrul instituțiilor de artă lirică, concretizata in colaborarea cu Opera Nationala Romana din Iasi, incepînd din noiembrie 2015, iar in prezent cu Opera Naționala București.
Premiul I la Concursul Internaţional „Hariclea Darclée” Brăila (2012), Premiul I la Concursul Naţional „Victor Giuleanu” Bucureşti (2011), Concursul „Umberto Giordano” din Foggia, Italia (2013), Premiul al II-lea la Concursul Internaţional „Ottavio Ziino” de la Roma (2013), Premiul al III-lea la Concursul Internaţional „Elena Teodorini” (2013). De-a lungul timpului, a interpretat roluri precum Maddalena în „Andrea Chénier” de Giordano la Festivalul Baveno din Italia, Cio-cio-san în „Madama Butterfly” de Puccini în cadrul UNMB, Mimì în „La Bohème” de Puccini in cadrul programului IVAI din Tel Aviv. 
A apărut ca solista in Stabat Mater de Rossini la Sala Radio alături de orchestra UNMB