Pianistă, absolventa Liceelor Republicane de Muzică din Chişinău, Republica Moldova: “Ciprian Porumbescu”, clasa prof. Dna Larisa Jar, Maestru în Artă şi “Serghei Rahmaninov” clasa prof. Dn Anatolie Lapicus, Maestru în Artă. În prezent îşi continuă studiile la Universitatea Națională de Muzică Bucureşti, clasa prof.univ. Dna Dana Borşan.
A participat la numeroase concerte, festivaluri şi concursuri naționale şi internaționale, având plecări la concursuri din Ucraina şi România. La 15 ani a cântat concertul pentru pian și orchestră Numărul 23 de W.A. Mozart cu dirijorul elvețian Simon Camartin, susținând un concert la Sala de Orgă din Chişinău, şi apoi, 2 concerte în Elveția, în oraşele Disentis şi Falera.
Bogdana a activat în Teatrul Național de Operă și Balet “Maria Bieşu” din Chişinău, Republica Moldova în funcție de pianist corepetitor operă din aprilie 2021, de la vârstă fragedă de 17 ani. A colaborat atât cu dirijori de talie națională, cât şi internațională: Nicolae Dohotaru; Andriy Yurchevych, Ucraina; Svetlana Popova; Denis Ceausov; Veaceslav Obrucicov; Oleg Constantinov; Veaceslav Cernuho-Volici, Ucraina; Daniel Jinga, România; Manuel Busto, Spania.

În egala măsură a colaborat cu soliştii TNOB şi soliştii invitați: Valentina Nafornița; Andrei Jilihovschi; Natalia Tanasiiciuc; Alexandru Constantin, România; Ramona Zaharia, România; Sorin Lupu, România; Lucian Petrean, România; Lucie Kankova, Cehia; Celso Albelo, Italia; Jonathan Tetelman, SUA.

 Din luna martie a anului 2023, pianista colaborează cu Opera Națională Bucureşti, atât în cadrul proiectelor stagiunii în curs, a Corului de Copii, cât şi alături de Studioul Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. Dintre evenimentele organizate de SEASM, amintim: “Opera Vie – Noaptea Muzeelor”, “Opera Labirint”, “Ziua României la Operă” – un recital de arii și lieduri românești pe scena mare a Operei Române, “Crăciunul Copiilor mari și mici” – Concertul Corului de Copii ONB, “Puccini Express”, “Callas Masterclass Oana Pellea”, “Vissi d’Arte”, Masterclass și Concertul participanților în cadrul Masterclass-ului cu soprana Elena Moșuc “Armonii de primăvară”, “Concertul Corului de copii RO-stalgii”. Iar din aprilie 2024 este pianistă corepetitoare a Baletului Operei Naționale.

 Bogdana este o tânără pianistă ambițioasă, perseverentă şi dornică de cunoaştere atât a repertoriului vast de operă, cât şi a limbilor străine, printre care se numără: limbile română şi rusă nativ, engleză la nivel de comunicare şi este în proces de studiu a limbilor italiană şi franceză.

Printre cele mai importante calități pe care le deține se numără citirea fluentă la prima vedere a materialului muzical, dar şi studierea unui volum mare de material muzical în termeni restrânşi.