Baritonul Cătălin Toropoc și-a început activitatea la Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” din Constanța, unde a debutat în numeroase roluri: Figaro și Contele de Almaviva din Le Nozze di Figaro, Leporello din Don Giovanni,  Malatesta din Don Pasquale, Giorgio Germont din La Traviata de G.Verdi, Don Carlo di Vargas din La Forza del Destino de G. Verdi.

Din anul 2013 este solist permanent al Operei Naționale București, scena pe care își îmbogățește repertoriul cu roluri importante:
– Rolul titular din Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski
Giorgio Germont din La Traviata de G.Verdi
Renato din Bal Mascat de G.Verdi
Amonasro din Aida de G.Verdi
Alfio din Cavalleria Rusticana de P.Mascagni
Scarpia din Tosca de G.Puccini
– Rolul titular din Nabucco de G. Verdi
Friedrich von Telramund din Lohengrin de Richard Wagner

În străinătate colaborează cu teatre importante, deschizând stagiunea Dubai Opera cu spectacolul Le Nozze di Figaro, alături de Teatro San Carlo di Napoli, in rolul Contelui de Almaviva. De asemenea, deschide și stagiunea Teatro Verdi di Trieste, cu rolul titular din opera Evgheni Oneghin, alături de nume importante ale scenei lirice actuale.

Primul profesor si mentor i-a fost tenorul Corneliu Fânățeanu, care l-a îndrumat si l-a convins să urmeze cariera de cântăreț de operă, aprofundând studiile cu nume importante ale scenei lirice mondiale: Maria Slatinaru‐Nistor, mezzosoprana Bruna Baglioni și baritonul George Petean.