Baritonul Dan Indricău s-a născut în Lugoj. A făcut primii pași spre frumosul drum al artei sunetelor studiind vioara la vârsta de 6 ani la Școala de Muzică din oraș. Pasiunea tot mai mare pentru muzică îl determină să își continue pregătirea, iar ca elev al Colegiului Național Brediceanu este primit în prestigiosul Cor „Ion Vidu”. Ca membru și solist al corului, Dan Indricău și-a pus bazele cântului vocal, îndrumat de dirijorul Remus Tașcău care îl încurajează să urmeze o carieră în domeniul muzicii. 

După numeroasele turnee alături de Corul „Ion Vidu” în Franța, Germania, Italia, Elveția și Austria, Dan Indricău simte chemarea unei cariere artistice și urmând sfatul profesorilor săi participă la concursul organizat de Opera Națională București pentru un post în corul instituției. Impresionat de culoarea bogată a vocii sale, maestrul Stelian Olariu îl primește în cor și îl sfătuiește să își completeze studiul frumosului său instrument, astfel Dan Indricău decide să lucreze cu una din cele mai frumoase voci de bariton pe care le-a dat România, baritonul Nicolae Herlea, în cadrul Academiei de Arte Luceafărul din București. Își continuă studiul vocal cu nume importante ale artei lirice românești: Eduard Tumagian, Vasile Martinoiu, Iulian Băiașu și participă la Master Class-uri organizate de ONB unde lucrează cu Luciana Serra și Ionuț Pascu. 

Debutează ca solist pe scena Operei din București în rolurile Mandarinul din opera Turandot de G. Puccini și Căpitanul și Zaretsky din opera Evgheni Oneghin de P.I. Ceaikovski, sub bagheta dirijorilor Tiberiu Soare și Iurie Florea, iar mai apoi își completează repertoriul solistic cu rolurile Contele di Ceprano din opera “Rigoletto” de Giuseppe Verdi, Wagner din opera “Faust” de Charles Gounod, Agamiță Dandanache din opera “O scrisoare pierdută” de Dan Dediu, Creon din opera “Oedipe” de George Enescu, Marele dregător din opera “Motanul încălțat” de C. Trăilescu, Baronul Douphol din opera “La Traviata” de Giuseppe Verdi, Sciarrone și Il carcierere din opera “Tosca” de G. Puccini.

 Alături de ansamblul ONB dar și cu diferite ansambluri muzicale, Dan Indricău participă în numeroase turnee în Italia, Germania, Elveția, Franța, Austria, Anglia, Coreea de Sud, Thailanda, Grecia Bulgaria, Luxemburg. Susține concerte vocal-simfonice în Germania, Austria și Ungaria.

Vocea pătrunzătoare si culoarea timbrală deosebită a baritonului Dan Indricău câștigă aprecierea dirijorilor, astfel în 2018 se alătură ansamblului de soliști al Operei Naționale București și adaugă în repertoriu roluri importante, printre care Contele Almaviva din “Nunta lui Figaro” de W.A.Mozart, Leporello din “Din Giovanni” de W.A.Mozart, Sharpeless din opera “Madama Butterfly” de Giacomo Puccini, Ping și Mandarinul din opera “Turandot” de G. Puccini, Alfio din opera “Cavaleria rusticana” de Pietro Mascagni, Heruffer din opera “Lohengrin” de Richard Wagner.