În acest sezon 2021/2022, Leonard Bernad a interpretat rolul lui Don Basilio în Il Barbiere di Siviglia la Stadttheater Klagenfurt și Mephisto în Faust la Opera Națională din București.

Repere pentru sezonul 2019/2020 pentru basul roman Leonard Bernad includ Masetto/Commendatore în Don Giovanni la Operá National de Bordeaux, Melisso în Alcina, atât la Opéra National de Lorraine în Nancy, cât și la Opéra de Dijon cu Leonardo Garcia Alarcón ca dirijor, Il Frate în Don Carlo la Teatro la Fenice din Venetia dirijat de Chung Myung-whun și Biterolf în Tannhäuser la Stadttheater Klagenfurt.

El a făcut recent debutul său ca Leporello în Don Giovanni la Teatrul Bonn, unde a fost un membru al ansamblului și a cântat roluri precum Ariodate în Serse de Händel, Alvise Badoero în La Gioconda, Figaro în Le Nozze di Figaro, Sarastro în Die Zauberflöte, Zuniga în Carmen, Jacopo Loredano în I due Foscari, Cesare Angelotti în Tosca, Swallow în Peter Grimes și Timur în Turandot.

Ca membru al ansamblului operei Vlaanderen, angajamentele lui Leonard includeau roluri precum Biterolf în Tannhäuser, Idraote/Astarotte în Rossini ‘s Armida, Pharnaces în der König Kandaules, Colline în La Bohème, Lodovico în Otello, la voce Di Nettuno în Idomeneo și Joe în Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny.

Alte angajamente trecute au inclus Marchese în Mirandolina la Bayerische Staatsoper, precum și Stimme dere WÄCHTER der Stadt în Die Frau ohne Schatten la Festivalul de operă din München. El a cântat Il Vecchio Zingaro în Il Trovatore și il Capo de la Guardia în Medea Cherubini, ambele producții dirijate de Zubin Mehta in 2012 la Festival del Mediterrani.

Leonard a apărut alături de Edita Gruberova în La straniera de Bellini la Philharmonie am Gasteig din München si la Wiener Musikverein.

Sub îndrumarea muzicală a lui Plácido Domingo a cântat rolul Commissario di Polizia în Amelia al Ballo a lui Menotti și printre alți dirijori cu care el a avut plăcerea de a lucra, îi  menționăm pe Alberto Zedda, Antonino Fogliani, Dmitri Jurowski, Alexander Joel și Paul McCreesh.