marta-cristina-sandu

Marta Sandu Ofrim a studiat la Universitatea Națională de Muzică București, unde a obţinut diploma de licenţă şi de masterat. Şi-a aprofundat studiile la Londra, în cadrul Guildhall School of Music and Drama, cu soprana Nelly Miricioiu, care-i este maestră și în prezent. A urmat cursurile de master ale sopranei Luciana Serra, profesor de tehnică vocală la Accademia Teatro alla Scala din Milano, fiind invitată să susţină o serie de concerte în Italia. De asemenea, a fost invitată de soprana Marina Krilovici la Kefalonia Music Festival (Grecia), unde a urmat un masterclass şi a susţinut un concert în cadrul festivalului. Finalistă şi laureată a concursurilor „Marcello Giordani” (Taormina) şi „Hariclea Darclée” (Brăila), Marta Sandu susţine frecvent concerte în ţară şi în străinătate.

Pe scena Operei Naționale București interpretează rolurile Elsa în Lohengrin, Violetta Valéry din La Traviata, Nedda în I Pagliacci, Micëela în Carmen, Marguerite în Faust, Donna Anna în Don Giovanni, Liù în Turandot,  Zoe în ,,O scrisoare pierdută”, Susanna – Nunta lui Figaro, Musetta în La Bohème, Adina în Elixirul dragostei, Carmina Burana, Peer Gynt  și Stabat Mater de G. Rossini.

Pentru interpretarea rolului Pamina din „Die Zauberflöte” de W.A. Mozart, Marta a obţinut Premiul Soprana Anului, decernat la Gala Premiilor VIP. 

De-a lungul timpului, după debutul său pe scenă în rolul Sylvia din opereta „Die Csardasfürstin” de E. Kálmán, la Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” din Bucureşti, a făcut parte din Ansamblul Profil, interpretând mai multe roluri în opere contemporane româneşti. În plus, a participat la prima înregistrare mondială a integralei liedurilor de George Enescu, coordonată de soprana Mariana Nicolescu şi la turneul promoţional pentru acest proiect, la Praga, Roma, Paris, în Japonia, la Aichi, Nagoya și Tokyo și în SUA, la New York.

Colaborează cu Opera Națională Română din Timișoara, Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” din Chișinău, Opera Națională din Sofia, Opera Română Craiova, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța, Opera Națională Română din Iași.

Repertoriul vocal – simfonic interpretat împreună cu orchestra filarmonice din țară este:

  • · Gloria de Antonio Vivaldi
  • · Oratoriul de Crăciun de Johann Sebastian Bach
  • · Nelson-Messe de Joseph Haydn
  • · RequiemMissa Încoronării, Missa în Do major de Wolfgang Amadeus Mozart
  • · Requiem-ul German de Johannes Brahms
  • · Simfonia nr.2 de Gustav Mahler.