Opera Națională București organizează casting pentru întreaga distribuție a spectacolului „Don Giovanni” de W.A. Mozart, în regia lui Andrei Șerban

Etape de desfășurare:

• 9 – 28 februarie – preselecție. Cei care doresc să se înscrie la casting, sunt rugați să trimită pe adresa de e-mail casting.onb@gmail.com o înregistrare (audio-video) cu o arie a rolului pentru care doresc să aplice și un CV. În data de 2 martie vor fi anunțati prin e-mail participanții care se vor prezenta fizic la prima etapă de selecție la sediul Operei Naționale București.

• 4 martie – prima etapă se va desfășura în cadrul Operei Naționale București. Se vor prezenta în fața comisiei arii aparținând rolurilor pentru care fiecare participant a aplicat. Ulterior, vor fi anunțati cei selectați pentru a participa la etapa finală din 19 martie.

• 19 martie – cea de-a doua etapă se va desfăsura în cadrul Operei Naționale București. Se vor prezenta în fața comisiei rolurile în integralitatea lor.

Criterii de participare:
Castingul se adresează tinerilor studenți și absolvenți ai universităților de profil, cu vârsta cuprinsă între 19 și 30 de ani pentru rolurile Don Giovanni, Donna Anna, Donna Elvira, Don Ottavio, Zerlina. În cazul rolurilor Comandor, Leporello și Masetto limita de vârstă se extinde până la 35 de ani.