REGULAMENTUL MASTERCLASS-ULUI

Art. 1 – Masterclass: date și profesor
Asociația culturală Concetto Armonico APS organizează în București, în perioada 1-4 iunie 2024, masterclass-ul de canto susținut de soprana Barbara Frittoli. Masterclass-ul beneficiază de sprijinul Istitutului Italian de Cultură din București și este găzduit de Opera Națională București.

Art. 2 – Locație și lecții
Masterclass-ul va avea loc la Opera Națională București, cu acompaniament la pian.

Art. 3 – Admitere
Sunt eligibili să participe cântăreți de orice naționalitate care au minimum trei ani de studiu de operă. Aceștia vor fi selectați prin audiția programată în data de 21 aprilie 2024. La Masterclass vor fi admiși un număr maxim de 9 participanți cu drepturi depline și un număr maxim de 15 auditori.

Art. 4 – Audiții
Audițiile pentru admiterea la masterclass vor avea loc pe 21 aprilie 2024 la Opera Națională București. Candidații trebuie să prezinte două arii de operă, dintre care, una în limba italiană, cu recitativ.

Art. 5 – Înscrieri
Cererile trebuie primite cel târziu până pe 15 mai 2024.
Înscrierea la audiție este gratuită.
Înregistrarea trebuie făcută prin trimiterea documentației solicitate. Adresa de email pentru trimiterea documentelor este: masterclass@concettoarmonico.it.

Documentația necesară:
1. formularul de înregistrare completat și semnat (descărcabil de pe site-ul www.concettoarmonico.it);
2. Curriculum Vitae succint, de maximum 1500 de caractere (în format .doc/.rtf/.pdf);
3. copie a actului de identitate (în format .pdf/.jpeg/.png).
Cererile primite incomplete sau fără semnătură nu vor fi luate în considerare.

Art. 6 – Taxa masterclass
Masterclass-ul este gratuit pentru studenți. Taxa de participare la masterclass pentru studenți va fi suportată de Istitutul Italian de Cultura din București. Taxa de participare pentru auditori este de 70,00 euro (4 zile).
Auditorii vor achita taxa de înregistrare către:
Concetto Armonico APS BANCA DEL VENETO CENTRALE, Filiala Vicenza
IBAN: IT60O0859011800000081026140
BIC/SWIFT: CCRTIT2TBCV

Art. 7 – Participare
Programul masterclass-ului și pauzele vor fi stabilite de comun acord cu disponibilitatea Operei Naționale București.
Convocarea este programată pe 1 iunie la Opera Națională București.
Studenții vor trebui să participe la cel puțin 80% din totalul orelor de lecții. Dacă studenții nu participă la 80% din totalul orelor, nu vor primi un certificat final.

Art. 8 – Anulare
Organizatorii își rezervă dreptul de a anula masterclass-ul în cazul în care nu există un număr suficient de participanți sau în cazul în care acesta nu are loc din cauze aflate în afara controlului lor. În astfel de cazuri, participanții vor primi înapoi taxa de participare, dacă aceasta a fost deja plătită.

Art. 9 – Concert Final
Participanții care sunt pregătiți să performeze în public (profesorul și directorul artistic vor evalua cu atenție nivelul de pregătire al elevului) vor participa la concertul final din 4 iunie.
Participanții la concert nu vor primi nicio remunerație sau rambursare a cheltuielilor pentru participarea la eveniment.
Participanții trebuie să-și asigure din venituri proprii prezența la concert, fără excepție. Un certificat de participare va fi oferit tuturor studenților (inclusiv auditorilor) la încheierea concertului final.

Art. 10 – Auditori
Aceștia vor trebui să participe la 80% din totalul orelor pentru a primi un certificat de participare. Vor putea interveni discret în masterclass, adresând întrebări profesorului când li se va permite.

Art. 11 – Filmarea imaginilor, audio și video
Prin înregistrare, participantul la masterclass își dă consimțământul pentru filmarea și transmiterea prin radio și televiziune, pentru înregistrările de imagine, sunet și video realizate în cadrul cursurilor, repetițiilor și concertului de către organizator sau de către persoane sau instituții însărcinate cu acest lucru. În special, participantul atribuie organizatorului toate drepturile de imagine, sunet și video pentru orice utilizare în legătură cu evenimentul. Organizatorul își rezervă dreptul de a utiliza imaginile, înregistrările audio și video în scopuri de promovare legate de acest eveniment sau evenimente viitoare, sau de a publica înregistrările audio și video în scopuri demonstrative și promoționale.

Art. 12 – Concluzii finale
Organizatorii nu își asumă nicio responsabilitate pentru eventualele riscuri și daune, de orice natură, care ar putea să apară în timpul desfășurării cursurilor și care ar putea afecta studenții. Înscrierea la masterclass implică acceptarea necondiționată a acestor regulamente de admitere.
Versiunea italiană a acestui regulament se aplică.

Fișa de înscriere