Oltea Şerban-Pârâu

Sâmbătă, 5 iunie, va avea loc la Bucureşti, la Opera Naţională din Bucureşti – în faţa unei săli ce poate ocupa 70 la sută din capacitate şi care îşi aşteaptă publicul fără a solicita obligativitatea vaccinării – primul concert din Bucureşti din seria galelor aniversare Ruxandra Donose 30, care se va desfăşura cu public şi nu doar online.

Oltea Şerban Pârâu: Ruxandra Donose, este a patra oară când prezentaţi această gală în faţa publicului din România. Primele concerte au avut loc în toamna anului 2020, în aer liber, în Piaţa Mare din Sibiu (alături de Filarmonica din Sibiu) şi în Grădina Botanică din Iaşi (alături de Orchestra Operei Naţionale din Iaşi), apoi online de la Ateneu cu Orchestra Naţională de Tineret, acum, iată, pe viu. Cum aşteptaţi acest moment?

Ruxandra Donose: Îl aştept cu mare bucurie şi nerăbdare, pentru că va reprezenta întoarcerea mea pe scena Operei Naţionale din Bucureşti, după foarte, foarte mulţi ani. Este un fel de întors acasă pentru mine, atunci când mă gândesc că, examenul de absolvenţă al Conservatorului mi l-am dat pe scena Operei Române, în 1989. Da, aştept acest concert, aşa cum le aşteptam şi pe celelalte, cu nerăbdare, cu bucurie, cu emoţii, pentru că emoţiile cele mai mari sunt atunci când cânt acasă, cum am mai spus-o şi, în acelaşi timp, cu bucurie, pentru că prin intermediul reţelelor de socializare ştiu că am în România un public foarte atent şi cu care de abia aştept să mă întâlnesc pe viu.

Citeste mai mult: adev.ro/qu6hrx