Stimaţi spectatori,

Din cauza unor probleme de sănătate, tenorul Florin Guzgă care urma să interpreteze rolul Edgardo din spectacolul „Lucia di Lammermoor” de Gaetano Donizetti, în regia maestrului Andrei Șerban, programat joi, 16 martie 2017, ora 18.30, va fi înlocuit de tenorul Călin Brătescu.

Pe această cale, îi mulțumim tenorului Călin Brătescu pentru că a dat rapid curs invitației Operei Naționale București. Astfel, am reușit să nu fim puși în situația de a suspenda această reprezentație.

Călin Brătescu a activat începând din anul 2003 la Opera Națională București, după o perioadă solistică de cinci ani la Opera Brașov. Colaborator permanent al operelor și filarmonicilor din țară și din străinătate, Călin Brătescu realizează în mod constant turnee cu spectacole de operă, concerte de arii și concerte vocal-simfonice în țări precum Italia, Spania, Austria, Germania, Olanda, Elveția.

Repertoriul său cuprinde roluri de operă din lucrări ale compozitorilor: Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi, Gounod, Bizet, Leoncavallo, Puccini, precum și numeroase lucrări vocal-simfonice.

Călin Brătescu a fost admirat în roluri precum: Rodolfo în „Boema” de Puccini, Pinkerton în „Madama Butterfly” de Puccini, Cavaradossi în „Tosca” de Puccini, Enzo în „Gioconda” de Ponchielli, Don José în „Carmen” de Bizet, Maurizio în „Adriana Lecouvreur” de Cilea, Ducele în „Rigoletto” de Verdi.

Îi urăm succes tenorului Călin Brătescu alături de interpreți, de colectivul artistic și colectivul tehnic.