Cenușăreasa

 
Regie Toma Hogea
Scenografie decor Axenti Marfa
Scenografie costume Alina Dincă – Pușcasu
Muzică Cári Tibor
Coregrafie Segiu Kotorobai

Distribuție

Spectacol al Ateneului Național din Iași

Distribuție:

Cenușăreasa
Mălina Balcan

Zâna
Erica Moldovan

Majordomul
Gelu Ciobotaru

Regele
Codrin Dănilă

Prințul
Dumitru Florescu

Mama vitregă
Alexandra Paftală

Sora vitregă
Mariana Dumitrache

Sora vitregă
Ioana Aciobăniței

Tunarul
Florin Gorgos 

Este un spectacol pentru toate vârstele, pornind de la adaptarea scenică, care respectă întru totul povestea clasică dar, transpusă scenic într-o viziune regizorală/ scenografică modernă. Orice spectacol presupune o nouă provocare pentru fiece artist, este momentul de întânire/ descoperire a actorilor cu personajele noi, care însuflețite cu har si plăcerea jocului, oferă lumină, bucurie si zâmbete pe chipul fiecărui spectator.

Titlul „CENUȘĂREASA” ne dezvăluie, deja, atmosfera spectacolului dar, totodată, invită publicul, de toate vârstele, de-a fi părtași la seara de bal, unde surprizele vor face tot deliciul.

O muzică de foarte bună calitate, cu umor, cu momente lirice, semnată de compozitorul Tibor Cári, va întregi atmosfera și va crea aura necesară, specifică unei seri de bal.

Un spectacol colorat, cu un decor original și rafinat, semnat de scenografa Axenti Marfa, cu costume deosebit de inventive, cu stil, purtând semnătura scenografei Alina Dincă Pușcașu, completează/ aprofundează gândul regizoral, de a aduce la rampă un spectacol inventiv și modern.Balul nu ar fi posibil fără participarea actorilor, o trupă profesionistă, dezinvoltă, cu posibilități multiple de exprimare scenică, cu talent și, nu în ultimul rând, plăcerea și bucuria absolută a jocului…!