Concert Extraordinar de Anul Nou

 

Distribuție

Concert în colaborare cu Fundația Calea Victoriei

Dirijor: Tiberiu Soare

Soliști:
Mădălina Barbusoprană
Renata Vari  – soprană
Alfredo Pascutenor

 

Opera Naţională Bucureşti și Fundaţia Calea Victoriei  vă invită vineri, 7 ianuarie 2022, de la ora 18.30, la Concertul Extraordinar de Anul Nou, eveniment de gală aflat la a VIII-a ediţie.

Începeţi anul 2022 alături de dirijorul Tiberiu Soare împreună cu trei solişti talentaţi: soprana Mădălina Barbu, soprana Renata Vari şi tenorul Alfredo Pascu. Acordurile orchestrei Operei Naţionale Bucureşti vă vor purta într-o călătorie sonoră efervescentă în lumea muzicală vieneză din a doua parte a secolului al XIX-lea.

Publicul prezent la acest concert va fi încântat de splendidele compoziţii ale celor doi Johann Strauss, tatăl şi fiul, ale lui Brahms, Waldmann, Léhar şi Kalman; un program plin de energie, pasiune şi graţie care cuprinde valsuri, polci şi arii celebre din operete vieneze.

Intraţi în atmosfera muzicală a Vienei din La Belle Epoque, acea perioadă de glorie a muzicii vieneze care naşte în iubitorii de muzică o nostalgie a unor vremuri strălucitoare în care fracul nu era purtat doar de cei din orchestră, ci şi de domnii care mergeau la concerte şi baluri însoţiţi de doamne în rochii ample, elegante, cu bijuterii şi parfumuri preţioase.

Dirijorul Tiberiu Soare consideră că această perioadă, pe care o vom recrea muzical în frumoasa sală a Operei Naţionale Bucureşti, reprezintă epoca de aur a muzicienilor, un moment de maximă emulaţie şi apreciere din partea publicului, când apariţia unei noi compoziţii muzicale în Viena reprezenta un eveniment cultural şi social mult aşteptat de public.