De la Offenbach la Bernstein

 

Distribuție

O călătorie de 100 de ani

Daniel Jinga – Dirijor

Andreea Novac – Soprană
Oana Șerban – Soprană
Claudia Caia – Mezzosoprană
Andrei Lazăr – Tenor

Lena Vieru Conta – pian
Adina Cocargeanu – pian
Ethan Schmeisser – pian

Radu Dunca – vioară
Cătălina Cîrciu – vioară
Mihaela Moscalu – violă
Mladen Spasinovici – violoncel
Eugen Olaru – clarinet

Concept regizoral: Dan Schlanger și Alexandru Nagy 

Opera Națională București găzduiește în Foaierul Galben, pe 17 noiembrie 2022, ora 20:00, „De la Offenbach la Bernstein”, un concert inedit ce completează manifestările cinematografice din cadrul Bucharest Jewish Film Festival. Regizorul, producătorul și președintele festivalului Dan Michael Schlanger a avut ideea acestui concert de muzică clasică cu program variat, ce va aduce pe scenă piese cântate rar sau chiar niciodată în România, interpretate de o echipă de soliști vocali și instrumentiști consacrați ai Operei Naționale București, alături de managerul general, Daniel Jinga și de directorul artistic Ethan Schmeisser.

De la compozitori de expresie romantică – Alkan, Bloch, Offenbach- la compozitori celebri din sec. XX – Prokofiev, Schoenberg, Șostakovici, concertul va cuprinde piese de inspirație iudaică, dar și pagini inedite din creația lui Leonard Bernstein, André Previn și Paul Ben-Haim.

Publicul se va putea bucura de un program plin de contraste și de prezența unor interpreți binecunoscuți iubitorilor muzicii de calitate.