Festivalul Johann Strauss

 

Distribuție

Cea de-a XIX-a Ediție a Festivalului Johann Strauss duce mai departe tradiția muzicii caracteristice secolului XIX din Viena Imperială, printr-un Concert Extraordinar susținut de Orchestra Operei Naționale București, sub bagheta marelui dirijor Iosif Ion Prunner, marți, 7 Iunie, începând cu ora 18:30.

Festivalul Johann Strauss ne va încânta și în acest an, atât prin valsurile și marșurile tradiționale, dar și prin organizarea în premieră a acestui eveniment prestigios în clădirea Operei Naționale din București, una dintre cele mai spectaculoase edificii din capitala României.

Opera Națională București, instituție aflată în subordinea Ministerului Culturii, este cea mai importantă scenă dedicată spectacolului muzical și coregrafic din România. Clădirea Operei Naționale București este una emblematică, cu statut de monument istoric, și a fost construită între anii 1950-1952 și inaugurată în 1953. Primul spectacol oficial a avut loc pe 8 decembrie 1921, spectacolul „Lohengrin” de Richard Wagner, în regia lui George Enescu, iar pe 8 decembrie 2021, premiera centenară cu același titlu, în regia lui Silviu Purcărete.

De mai bine de 100 de ani, Orchestra Operei Naționale București reprezintă un reper important în viața muzicală din România. Prezentă în cadrul celor mai importante momente de referință de pe scena lirică românească, Orchestra Operei Naționale București se bucură de un ansamblu instrumental matur, cu experiență, profesionist, echilibrat și creativ. Fiecare eveniment devine o experiență muzicală de mare calibru, spectatorii păstrând în amintire o seară memorabilă.

Biletele sunt disponibile online în rețeua EVENTIM:
https://www.eventim.ro/ro/bilete/festivalul-johann-strauss-bucuresti-opera-nationala-582273/event.html