PlaCello – Cvartet de Violoncele

 
Concept regizoral Alexandru Nagy

Distribuție

Ansamblul PlaCello – UVERTURA
Răzvan Suma, Ștefan Cazacu, Ella Bokor, Mircea Marian

Prezentator: Bogdan Chenciu

Răzvan Suma, Ştefan Cazacu, Ella Bokor şi Mircea Marian, unii dintre cei mai talentați violonceliști români din prezent, propun publicului proiectul UVERTURA, o incursiune muzicală inedită, ce cuprinde aranjamente ale unora dintre cele mai faimoase uverturi.

UVERTURA va aduce pe aceeași scenă transcripţii ale celor mai faimoase uverturi de Piotr Ilici Tchakovsky, Wolfgang Amadeus Mozart, Gioachino Rossini, Giuseppe Verdi, Georg Friedrich Händel şi Marc-Antoine Charpentier.

De la lansarea în 2012 a întrebării „Vă place Bach?” violoncelistul Răzvan Suma a oferit publicului din România două ediții ce au cuprins repertoriul marelui compozitor german, iar apoi a revenit în fiecare an cu noi propuneri, menite să introducă publicul românesc în universul muzical al compozitorilor de geniu ai muzicii clasice: „Vă place Brahms? ” (2014), „Vă place Tango?” (2015), „Vă place SCHU/bert/mann?” (2016), „Vă place Beethoven?” (2017) și „Vă plaCello?” (2018).

„Încă de la început, violoncelul a fost pilonul principal al turneul „Vă place…?”, reprezentând o încununare a eforturilor comune ale artiștilor implicați în recunoașterea și admirația acestui instrument, din ce în ce mai important în veșnica comparație cu vioara și cu pianul.
„Parcă nu ne-am săturat de acest imens izvor de frumusețe – partener fidel de viață, violoncelul. Am plusat: Ansamblul PlaCello format din patru violonceliști este de fapt un vis la început de noapte. Știind ce înseamnă să construiești un grup de muzică de cameră, sperăm ca „noaptea” să fie cât mai lungă”– declară Răzvan Suma, inițiatorul proiectului „Ansamblul PlaCello – UVERTURA.

Repertoriu:
M.A. Charpentier – Te Deum – Arr. Mladen Spasinovici
G.F. Händel – Rinaldo – Arr. Mladen Spasinovici
W. A. Mozart – Flautul fermecat – Arr. Baise Dejardin
P. I. Ceaikovski – Lacul lebedelor – Arr. Mladen Spasinovici
W. A. Mozart – Nunta lui Figaro – Arr. Douglas B. Moore
G. Verdi – Forța destinului – Arr. Baise Dejardin
G. Rossini – La gazza ladra – Arr. Mladen Spasinovici
G. Rossini – Barbierul din Sevilla – Arr. Douglas B. Moore

🔴 în cadrul Promenadei Operei, purtarea măștii este obligatorie conform prevederilor în vigoare.

🟢 accesul în zonele de relaxare (zona de food court și zona de terapie prin artă) se va face începând cu orele 17:00.