Puccini. Poveste fără sfârșit

 

Distribuție

Irina Iordăchescu – soprană
Mihaela Pletea – soprană (invitată)

Liana Mareș – pian

Bogdan Chenciu – prezentator

Claudia Machedon – concept regizoral

“Un concert-omagiu adus compozitorului Giacomo Puccini, în care soprana Irina Iordăchescu și invitatele sale, soprana Mihaela Pletea și pianista Liana Mareș, vă vor interpreta lucrări de cameră și arii de operă din creația Pucciniană.

Dacă muzica lui Mozart cântă îngerilor, muzica lui Puccini poartă cu ea și prin ea umanitatea întreagă, cu toate exaltările și căderile ei, cu toate tenebrele dar și exploziile sale de lumină…

Toate trăirile ființei umane pulsează în fiecare operă a lui Giacomo Puccini, sunt revelate de la cele mai reale și puternice nuanțe ale patosului inimii, până la cele mai subtile și delicate pâlpâiri ale sufletului.

Sunt toate acolo, iubirea, ura, suferința, speranța, curajul, intriga, învingătorul și învinsul, sacrificiul de sine, trădarea, violența, duioșia, iubirea maternă și iubirea de Dumnezeu!

Zbaterile sufletului prins în mrejele minții, fiecare suflu și bătaie a inimii, fiecare zvâcnire a tâmplei și tremur al unui fir de geană….iar pauzele lui Puccini sunt atât de profunde, atât de adânci încât pot cuprinde în eterul lor tot universul interior al ființelor cărora el le-a dat viață prin muzica sa!

Puccini a scris pentru Inimă, ca și cum ar fi cunoscut toate inimile ce au bătut și bat în continuare în această dimensiune a Vieții!

Fiecare inimă care îl va asculta pe Puccini, îi va păstra Muzica până la ultima ei bătaie!

Povestea muzicii sale va fi spusă și ascultată la nesfârșit, câtă vreme vor exista oameni și ei vor dori, vor avea nevoie și vor căuta să se regăsească și să simtă Viața pulsând în toată măreția ei!”

 

Spectacolul va avea loc în Foaierul Galben al Operei Naționale București.