SERI DE OPERĂ ONLINE – TOSCA

Giacomo Puccini

 

Distribuție

Difuzarea spectacolului în regim de premieră „Tosca” de Giacomo Puccini, eveniment prezentat în 30 martie 2019, va avea loc luni, 30 martie 2020, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

 

Distribuția premierei din 30.03.2019

Dirijor: Tiberiu Soare

Floria Tosca:
Bianca Mărgean
Mario Cavaradossi:
Adrian Dumitru
Scarpia:
Ștefan Ignat
Cesare Angelotti:
Marius Boloș
Sacrestano:
Ion Dimieru
Spoletta:
Valentin Racoveanu
Sciarrone:
Florin Simionca
Un carceriere:
Dan Indricău
Un pastore:
Mădălina Barbu

Cu participarea Orchestrei, Corului Operei Naționale București și Corului de Copii

 

 

Impresionanta operă, care a avut la bază o piesă de teatru a dramaturgului francez Victorien Sardou, „Tosca” este, fără doar și poate, o dramă puternică, asemenea vieții din care a fost eliminată orice scenă plictisitoare. O tragedie a unei mari iubiri – cea dintre o celebritate a muzicii de operă, Floria Tosca, și un tânăr pictor talentat, Cavaradossi, cu realități istorice precum domnia Mariei Carolina, fiica Mariei Terezia și sora Mariei Antoaneta și de înfrângerea în final a Austriei asupra lui Napoleon în bătălia de la Marengo.

Această lucrare complexă, a cărei forță Puccini a intuit-o încă dinainte de a o compune – „o operă de care am nevoie”, spunea el pe atunci – nu încetează să-și reverbereze vraja nici după mai bine de un secol de la premiera mondială. Ceea ce înseamnă că spectatorii oricărei generații au nevoie, așa cum a avut și Puccini, de această operă. „Tosca” rămâne așadar o oglindă în care ne privim, din când în când, cu toții culmile și coborâșurile sufletului.

Află mai multe detalii despre spectacolul puccinian

#ramanemacasa