SERI DE OPERĂ ONLINE – TURANDOT

Giacomo Puccini

 
Regie, decor, costume și lumini Mario de Carlo
Coregrafie Corina Dumitrescu
Maestru de cor Daniel Jinga
Maestru cor de copii Smaranda Morgovan
Asistent de regie Alexandru Nagy

Distribuție

Difuzarea spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, eveniment din 13 februarie 2020, va avea loc luni, 11 mai, ora 18:30, disponibilă pe pagina oficială de Facebook a instituției, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

Distribuția spectacoului din 13 februarie 2020

Dirijor: Tiberiu Soare

Turandot
Maria Guleghina – invitată

Altoum
Valentin Racoveanu

Timur
Dragoljub Bajic – invitat

Calaf
Daniel Magdal

Liù
Irina Iordăchescu

Ping
Dan Indricău

Pang
Liviu Indricău

Pong
Andrei Lazăr

Mandarinul
Ion Dimieru

Due ancelle
Ana Maria Hangu
Oana Ștefania Ionescu

Prințul Persiei
Narcis Brebeanu

Cu participarea Orchestrei, Corului, Ansamblului de Balet și a Corului de Copii al Operei Naționale București

 

Tema exotică din „Turandot” nu constituie pentru Puccini decât pretextul de a-și exprima gândurile pe un plan oarecum mai filosofic și mai general, dar cu vechea dependență de faptele vieții reale. Materia primă e textul, libretul de operă, fără de care se simte inutil, fără rost între oameni. Compozitorul  și-a dorit să redea în „Turandot” tot ce au suferit, tot ce au iubit, au visat și au urât oamenii vremii lui.

Opera lui Puccini a devenit de-a lungul timpului cunoscută în întreaga lume pentru „Nessun dorma”, aria celebră din actul final interpretată de cele mai grele nume de tenori din toate timpurile precum Luciano Pavarotti.

Află mai multe detalii despre spectacolul de operă

#ramanemacasa

 

Maria Guleghina este considerată una dintre cele mai mari soprane dramatice din lume, singura care a interpretat rolurile principale în peste 16 producții cu titlu de premieră la Teatro La Scala și cu peste 165 de ori în roluri principale pe scena Metropolitan Opera din New York.
Vă invităm să o urmăriți și în această seară, de la 18:30, în spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, din cadrul Seri de Operă Online, pe Pagina de Facebook a Operei Naționale București și pe site-ul instituției în link-ul www.operanb.ro/operaonline.

 

Tenorul Andrei Lazăr a interpretat rolul lui Pong în premiera spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, reprezentație pe care ne invită să o vizionăm împreună astăzi, de la 18:30, în cadrul Seri de Operă Online.

 

Tenorul Daniel Magdal a interpretat rolul lui Calaf din premiera spectacolului „Turandot” de Giacomo Puccini, reprezentație pe care ne invită să o vizionăm împreună mâine, de la 18:30, în cadrul Seri de Operă Online.