SERI DE OPERĂ ONLINE – VOCILE OPEREI, documentare DIGI WORLD

 

Distribuție

 

 

Episodul „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski

Un documentar DIGI WORLD

 

 

Episodul din această săptămână deschide culisele spectacolului de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski, una dintre premierele stagiunii 2018- 2019. Un spectacol frumos și greu, care a reunit la începutul lunii mai 2018, pe scena Operei Naționale București, nume grele din lumea coregrafiei. Balerini foarte valoroși – atât români, cât și străini, coregrafi renumiți și o echipă tehnică impecabilă.

Timp de trei ore, publicul a avut ocazia să admire frumusețea și tehnica desăvârșită a dansului, dar și strălucirea costumelor balerinilor. Un spectacol  asteptat cu mult interes –  regia și coregrafia Vasily Medvedev și Stanislav Fečo, decor, costume și lumini Pavol Juráš; dirijor – Ciprian Teodoraşcu.

  

Digi World a strâns cele mai savuroase povești din spatele scenei, de la unii dintre cei mai vechi angajați ai prestigioasei instituții, care și-au petrecut chiar și o viață întreagă pe culoarele și în atelierele Operei Naționale București.

Echipa Digi World a petrecut la Opera Națională București pentru filmarea seriei documentare aproape un an, pe parcursul stagiunii 2017 – 2018. Doar în stagiunea 2018- 2019, pe scena Operei s-au desfășurat 159 spectacole, dintre care 5 premiere. Puțini știu ce se ascunde în spatele acestor cifre: o muncă enormă, dar pasionată a sutelor de angajați permanenți și colaboratori. „Vocile Operei” ne prezintă nu doar o instituție de cultură, ci un întreg univers viu, în permanentă schimbare.

„Acest documentar este o invitație deschisă spre o lume necunoscută celor mai mulți, incredibil de palpitantă și atrăgătoare, fără îndoială. Este un produs pe care-l dedicăm oamenilor din spatele acestui fenomen fantastic, dar mai ales publicului nostru care va intra, din nou, prin intermediul Vocilor Operei, în lumea cunoașterii și a vibrației prezentului,” a spus Bogdan Chirițoiu, manager Digi Documentare.