Tosca – BUCHAREST OPERA FESTIVAL

Giacomo Puccini

 
Regia, Light Design, Decoruri Ștefan Munteanu
Maestru de cor Adrian Stanache

Distribuție

BUCHAREST OPERA FESTIVAL 2024 – All Puccini edition
Ediția a III-a

Teatrul Național de Operă și Balet “Oleg Danovski” Constanța

Tosca de G. Puccini 

Dirijor: Tiberiu Dragoș Oprea

Distribuție:
Floria Tosca
Nicoleta Ardelean

Mario Cavaradossi
Răzvan Săraru

Scarpia
Daniel Pop

Cesare Angelotti
Cristian Caragea

Sacrestano
Orest Pîslariu

Spoletta
Adrian Clinciu

Sciarrone
Iulian Bratu

Un carceriere
Adrian Pirlea

Un pastore
Mihaela Ionescu 

Anul centenar puccinian este sărbătorit la Opera Națională București prin cea de-a treia ediție Bucharest Opera Festival care se va desfășura în perioada 7-16 iunie 2024.

Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition are pe afiş în cele 10 seri de festival, nu mai puţin de 8 producţii din creația marelui compozitor, un spectacol semi-staged, o gală de operă și 10 teatre: Opera Maghiară de Stat din Budapesta, Daegu Opera Festival din Coreea, Opera Națională Română Iaşi, Opera Naţională Română din Cluj Napoca, Opera Națională Română Timişoara, Opera Maghiară din Cluj-Napoca, Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” din Constanţa, Opera din Braşov, Teatrul de Operă şi Operetă „Nae Leonard” din Galaţi şi, bineînţeles, Opera Naţională din Bucureşti.

Peste 1500 de muzicieni, balerini, personal artistic şi tehnic vor fi prezenți pe scenă, în fosă şi în culise la Bucharest Opera Festival – All Puccini Edition.

Un festival care aduce la București cele mai importante teatre de operă și balet din România și nu numai, dând posibilitatea publicului de a experimenta călătorii culturale diversificate.