Unifying Worlds – From Beethoven to Enescu

 

Distribuție

Teodora Enache-Brody susține miercuri, pe 18 septembrie, la Opera Națională București, concertul Unind Lumi – De la Beethoven la Enescu. Concertul este organizat în seria București Creativ a Festivalului Internațional George Enescu 2021. Alături de Teodora, vor interpreta Călin Grigoriu la chitară, Andrei Kivu la violoncel și Joca Perpignan la percuție, având drept invitat special Corul Operei Române.

Concertul Unind Lumi  va conduce publicul într-o călătorie interioară suprinzătoare, în care Teodora Brody, versatilă și creativă, va îmbina elemente ale muzicii clasice,  cu spontaneitatea jazzului, precum și cu adâncimea și forța doinei.

Rezultatul va fi un program în care Teodora Brody va prezenta versiuni vocale unice la nivel mondial ale unor opusuri clasice instrumentale, dintre care unele în premieră: Rapsodiile I și a II-a de George Enescu, Patetica și Moonlight Sonata de Beethoven; Dansurile românești de Bartok și  Canon de J. Pachelbel.

În aceste vremuri grele, când oamenii au nevoie mai mult ca oricând să se regăsească pe ei și să recupereze bucuria de a trăi, concertul Unind Lumi se adresează nu doar iubitorilor jazz-ului și muzicii clasice, ci și publicului larg, interesat de eclectismul muzical și de explorarea noului. Ceea ce oferă special acest concert este o experiență unificatoare ce provine din frumusețea sunetelor la care Teodora Brody ajunge, la întâlnirea dintre genuri și lumi muzicale diferite.