Opera Națională București va participa în acest an în cadrul „Balet Fest Sarajevo” cu spectacolul de balet „Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski.
„Frumoasa din Pădurea Adormită” de P.I. Ceaikovski este una dintre cele mai recente montări de balet ale Operei Naționale București, în regia și coregrafia artiștilor ruși Vasily Medvedev și Stanislav Fečo și în decorul semnat de Pavol Juráš. Reprezentația ce va fi difuzată în cadrul festivalului a avut loc în data de 18 iunie 2018, la pupitrul dirijoral aflându-se maestrul Ciprian Teodorașcu.
Publicul va putea urmări spectacolul online, gratuit, în data de 23 septembrie 2020, de la orele 13:00 și 20:00, pe pagina de Youtube a Festivalului  – BALET FEST SARAJEVO, informații suplimentare legate de programul complet al Festivalului regăsindu-se pe site-ul http://baletfest.ba/.
Prima ediție a Festivalului a avut loc în anul 2010 și în cei 10 ani de tradiție s-au promovat creații contemporane, în coregrafii originale, prezentându-se cu precădere spectacole din sud-estul Europei.