Oltea Şerban-Pârâu

O.Ş.P. La doar 33 de ani, cariera tenorului Alin Stoica este deja lansată de numeroasele premii obţinute. Despre ce este vorba şi cât de importante sunt premiile pentru un artist?

Alin Stoica: Premiile încununează anii de muncă ai unui artist, reflectând sau nu calitatea acestuia. Sunt onorat să fiu primul tenor român câştigător al Premiului Luciano Pavarotti, înmânat de Nicoleta Mantovani Pavarotti în cadrul Festivalului de la Sarzana 2017 alături de alte două premii – Premiul Publicului „ Votta la Voce” şi Premiul al II-lea. 2017 a venit şi cu Premiul „Matei Brâncoveanu” pentru merite deosebite în domeniul muzicii. Pentru mine cel mai important este feedback-ul publicului, eu asta consider că ne diferenţiază ca artişti. O.Ş.P. Datorită unui premiu, aţi fost invitat să cântaţi la Concertul omagial ocazionat de  împlinirea a zece ani de la dispariţia lui Luciano Pavarotti la Arena di Verona alături de nume sonore în lumea muzicii cum ar fi: Placido Domingo, Jose Carreras, Andrea Bocelli, Il Volo, Eros Ramazzotti, soprana Angela Gheorghiu şi alţii. Cum este să cânţi alături de asemenea “monştri sacri” ai operei, la nici 30 de ani?

A.S.: Premiul Luciano Pavarotti a venit cu această magnifică invitaţie la Arena di Verona. A fost un moment impresionant, greu de descris în cuvinte. În culise Domingo mă dirija, explicându-mi tempii de la „No puede ser” şi Carreras m-a îmbrăţişat spunându-mi că nu a mai auzit de mult o voce mare ca în trecut. Să fiu acolo a fost un vis! Am fost frapat şi de nobleţea sopranei Angela Gheorghiu şi de modestia sa.

Citeste mai mult: adev.ro/qw49gz