Adriana Moisescu este absolventă  a Liceului de Muzică Dinu Lipatti din București – secția vioară, și a Facultății de Muzică din cadrul Universității Spiru Haret, secția pedagogie.

În calitate de violonistă, a profesat în cadrul Sinfonie Orchester Saalfeld din Germania în perioada 1980-1984, susținând un repertoriu simfonic universal ce conținea lucrări de Johann Sebastian Bach, Joseph Haydn, Ludwig van Beethoven, Robert Schuman, Johann Brahms, Frederic Chopin, Hector Berlioz, Franz Liszt, Richard Wagner, Piotr Ilici Ceaikovski, Anton Bruckner, Antonin Dvorak, Gustav Mahler, Claude Debussy, Arnold Schönberg, Maurice Ravel, George Gershwin, Igor Stravinski, Alban Berg,  Aram Ilici Haciaturian, Dmitri Sostakovici.

Angajată a Operei Naționale București încă din anul 1995 ca regizor de culise si ulterior regizor scenă, a participat la toate montările spectacolelor de operă în perioada 1995-2016, iar începând cu anul 2006 și la cele de balet.

Premierele la care a participat sunt:

Don Giovanni /regia Alexandru Darie, Oedipe /regia Andrei Șerban, Aida /regia Plamen Kartalov, O noapte furtunoasă și Rivuluția /regia Cătălina Buzoianu, Faust /regia Alexandru Tocilescu; La traviata /regia Cristian Mihăilescu, Cavalleria rusticană si Pagliacci /regia Franco Zeffirelli (spectacole preluate), Carmen /regia Marina Emandi Tiron, Elixirul dragostei /regia Cornel Todea, Olandezul zburător /regia Beatrice Bleonț, Liliacul /regia John Cox (spectacol preluat), Pescuitorii de perle /regia Adrian Mănuțiu, Falstaff /regia Cristian Mihăilescu, Oedipe /regia Petrică Ionescu;  Mefistofelle /regia Anda Tăbăcaru, Cosi fan tutte /regia Ștefan Neagrău, Motanul Încălțat /regia Gelu Colceag, Simon Boccanegra /regia Anda Tăbăcaru, Trubadurul /regia Alexandru Hausvater,  Manon Lescaut /regia Anda Tăbăcaru, Lucia di Lammermoor /regia Ognian Draganof, Nunta lui Figaro /regia Alexander Rădulescu, Lacul lebedelor /coregrafia Gheorghe Iancu, Macbeth /regia Petrică Ionescu, La Cenerentola /regia Peter Pawlik, Boema /regia Ionel Pantea, Albă ca zăpada /coregrafia Francisc Walkay, Anna Karenina /coregrafia Ion Tugearu, Golem și Arald /regia Anda Tăbăcaru, Femei /coregrafia Gheorghe Iancu, Oedipe /regia Anda Tăbăcaru, Lohengrin /regia Ștefan Neagrău.

In paralel cu acestea, a susținut spectacolele din repertoriul curent, respectiv: Baiadera de Ludwig Minkus, Bărbierul din Sevilla de Gioachino Rossini, Madama Butterfly de G.Puccini, Cenușăreasa de S.Prokofiev, Corsarul de A.Adam, Flautul Fermecat de W.A.Mozart, Frumoasa din pădurea adormită de P.I.Ceaikovski, Giselle de A. Adam, Hansel și Gretel de E.Humperdinck, Lucia di Lammermoor de G.Donizetti, Nabucco de G.Verdi, Nunta lui Figaro si Răpirea din Serai de W.A.Mozart, Rigoletto de G.Verdi, Simfonia fantastică de H.Berlioz, Tosca de G.Puccini, Trubadurul si La Traviata de G.Verdi, si Vădăuva veselă de F.Lehar.

A participat de asemenea  la  spectacole aniversare, la gale și evenimente artistice programate de ONB și la toate festivalurile în care instituția a fost implicată.

În perioada 2006-2009 a susținut în calitate de regizor scenă principal, întregul repertoriu ONB,  respectiv toate spectacolele de operă și  de balet, însumând aproximativ 30 titluri.

Din anul 2007, ocupă funcția de șef compartiment Regizorat scenă ONB.

În perioada 2007-2012 a susținut în cadrul ONB o activitate de formare profesională regie scenă, selectând tineri competenți și formând astfel, din punct de vedere profesional și organizatoric, un compartiment de regie performant, extrem de specializat.

Totodată a participat la cursurile de formare profesională derulate sub emblema instituției în parteneriat cu Scala din Milano, în perioada 2010-2012.

Din anul 2017 și până în prezent, este coordonator al Studioului Experimental in Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” din cadrul Operei Naționale București, ce are misiunea de a descoperi noi talente din rândurile tinerilor, pentru a-i îndruma și forma în domeniul muzical-artistic.