Soprana Alexandra Minerva Cârstea este studentă în primul de Master al Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală.

Drumul său inițiatic în muzică a început odată cu studiul pianului, instrument pe care l-a slujit timp de doisprezece ani, fiind absolventă a Colegiului Național de Arte Dinu Lipatti la secția pian principal. Ulterior a decis să urmeze studiile artei lirice.

Încă din anii de studenție este colaborator al Operei Comice pentru Copii, iar prin intermediul unei colaborări cu Filarmonica George Enescu din București, la sfârșitul anului 2022, participă într-o producție semi-staged a operei „Ajunul Crăciunului” de Nikolai Rimski- Korsakov, pe scena Filarmonicii din Berlin, sub bagheta dirijorului Vladimir Jurowski.

Tânăra soprană a debutat pe scena Ateneului Român, în vara anului 2022, în prezența membrilor Familiei Regale a României, cu ocazia aniversării a 10 ani de activitate a Corului Regal, prin interpretarea unui fragment din opera „Regele Arthur” de Henry Purcell.

Începând cu anul 2023 este membră a Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” al Operei Naționale din București, unde a participat în evenimente precum Opera Labirint, o călătorie muzicală desfășurată cu ocazia „Rendez-vous aux jardins” și Noaptea Muzeelor, un spectacol itinerant cu Artă Vie ce s-a desfășurat în incinta Operei Naționale din București.

În luna august a acestui an a debutat pe scena Filarmonicii din Arad în cadrul Arad International Masterclass în colaborare cu London Master Classes, în urma unei săptămâni petrecute sub atenta îndrumare a sopranei Nelly Miricioiu

ROLURI:

Nymph King Arthur Henry Purcell
Zerlina Don Giovanni W.A.Mozart
Barbarina Le nozze di Figaro W.A.Mozart
Annina La Traviata Giuseppe Verdi
Oscar Un ballo in maschera Giuseppe Verdi
Giannetta Elisir d’amore Gaetano Donizetti
Bertha Il Barbiere di Siviglia Gioachino Rossini
Myrtale,Crobyle Thais Jules Massnet
Hansel Hansel und Gretel Engelbert Humperdink