Soprana Amalia Lazarciuc s-a născut în București, unde a absolvit cursurile Colegiului Național de Muzică „George Enescu” din București și studiile de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare.

În perioada studiilor universitare a debutat în numeroase spectacole din cadrul Studioului de Operă, în roluri precum Mimi ( Boema de Giacomo Puccini), Doamna 2 (Flautul Fermecat de W. A. Mozart), Arabella ( Arabella de Richard Strauss), Vitellia (La Clemenza di Tito de W. A. Mozart), Musica ( Orfeu de Claudio Monteverdi).

Alte roluri din repertoriu: Liu (Turandot de Giacomo Puccini), Micaela (Carmen de G. Bizet), Musetta (Boema de G. Puccini), Duna (Il Muro de Enrico Travaglione), Woman client (The Auction de Karl Fiorini).

Susține concerte naționale ca solistă la Ateneul Român, Sala Radio, Filarmonica de Stat din Sibiu, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Muzeul Satului din București, Muzeul „George Enescu” din București, Centrul de Cultură „Arcuș” din Covasna, Catedrala „Sfântul Iosif” din București, Centrul Cultural Reduta din Brașov, Palatul Suțu din București.

În anul 2019 este invitată, alături de pianista Sînziana Mircea și chitarista Raisa Mihai, în turneul internațional IMAGINE CHOPIN unde susțin concerte la Steinway Hall din Londra, Sala Radio București, Filarmonica de Stat Târgu Mureș, Centrul de Cultură Arcuș, Sinagoga Bistrița.

În decursul anilor studiază și participă la cursuri de măiestrie cu profesori și soliști de operă consacrați precum Elena Moșuc, Vesselina Kasarova, Lavinia Cherecheș, Sylvia Greenberg (Music and Arts University of Vienna), David Malis (University of Arkansas), Kirsten Buhl Møller (The Royal Danish Academy of Music in Copenhagen), Eleonora Enachescu.

În anul 2017 participă la concursul internațional de operă „Stara Zagora International Opera Competition” fiind unul dintre câștigătorii competiției. În urma participării este invitată în două spectacole de operă contemporană în primă audiție, unde își face debutul pe scena Operei de Stat din Stara Zagora, alături de orchestra operei și dirijorul Dimitri Scarlato. Duna (Il Muro de Enrico Travaglione), Woman client (The Auction de Karl Fiorini).

În 2021 se clasează ca finalist la concursul internațional de canto „13 Concorso Internazionale di Canto Lirico-Omaggio a Maria Callas-Citta di Brescia”, Italia și se reîntoarce pe scena Operei de Stat din Stara Zagora, unde este selectată să participe la masterclassul susținut de renumita mezzosoprană Vesselina Kasarova. Cu aceeași ocazie este invitată să cânte în Festivalul de Operă și balet Stara Zagora (Concert cu orchestra operei de stat Stara Zagora).

 

Roluri:

La Musica Orfeu Claudio Monteverdi
Doamna 2 Flautul Fermecat W. A. Mozart
Musetta Boema G. Puccini
Mimi Boema G. Puccini
Liu Turando G. Puccini
Micaela Carmen G. Bizet
Duna Il Muro Enrico Travaglione
Woman Client The Auction Karl Fiorini