Soprana Anastasia Türköz a absolvit studiile de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală.

În cadrul Studioului de Operă al universității a debutat în rolul Bastienne (Bastienn und Bastienne, W.A.Mozart), Sylvie (La colombe, Charles Gounod), Giulietta (I Capuleti e I Montecchi, Vincenzo Bellini).

În anul 2019 a fost selectată în programul “Canto Vocal Programs”- București, unde a lucrat rolul Adina (L’Elisir D’Amore) împreună cu Liora Maurer (Dirijor asistent la Metropolitan Opera), Lucy Arner (dirijor la Metropolitan Opera) și Sharon Mohar (Regizor- Laboratoire Lyrique). Programul a culminat cu un concert la Ateneul Român.

În cadrul Festivalului 4 Arts 2023 Baroque opera studio a debutat în rolurile Serpina (La Serva Padrona de G.B.Pergolesi) și în rolul Galatea (Acis and Galatea de G.F.Handel).

Susține concerte: în cadrul Festivalului Chei, la Sala Radio, “O glumă la operăîn Opera Mania și Tinere Talente la Opera Națională București.

Fiind solistă a Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiessdin cadrul Operei Naționale București, a cântat în Opera Labirint, un spectacol inedit care s-a desfășurat în grădina operei.

Roluri

Violetta Valery La Traviata G.Verdi
Donna Anna Don Giovanni W.A.Mozart
Adina L’Elisir D’Amore G.Donizetti
Giulietta I Capuletti e I Montecchi V.Bellini
Sylvie La Colombe C.Gounod
Serpina La Serva Padrona G.B.Pergolesi
Galatea Acis and Galatea G.F.Handel
Bastienne Bastienne und Bastien W.A.Mozart

 

Vocal simfonic

G.B.Pergolesi Stabat Mater
Rob Gardner Lamb of God