Basul Andrei Miclea a studiat arta cântului la Facultatea de Interpretare Muzicală din cadrul Universității Naționale de Muzică din București, pregătindu-se astfel pentru scenă.

În anul I de facultate a prezentat integral rolul Sganarelle din opera „Amorul Doctor” de Pascal Bentoiu la Festivalul Operelor Independente de la Iași. În toamna anului 2019 a colaborat în cadrul Festivalului „George Enescu” cu Opera Clandestină și Corul Regal pentru realizarea unui concert vocal-simfonic, unde a avut momente solistice în lucrarea „My heart is inditing” de Henry Purcell. Concertul s-a desfășurat la Palatul Cotroceni.

În anul al III-lea de facultate a prezentat integral rolul Bartolo din opera „Le Nozze di Figaro” de W. A. Mozart la Opera comică pentru copii, în regia maestrului Cristian Mihăilescu, iar în ultimul an a prezentat integral rolul Don Alfonso din opera „Così fan tutte” de W. A. Mozart.

După absolvire, în toamna anului 2022, a debutat în rolul Marelui Dregător din opera „Motanul Încălțat” de Cornel Trăilescu în regia maestrului Cristian Mihăilescu la Opera Comică pentru copii. În anul 2023 a fost angajat al Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești.

La începutul anului 2023 a participat la OPERA VIE, Noaptea Muzeelor și OPERA LABIRINT în cadrul Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess”. În vara anului 2023 a fost invitat la Concursul Internațional de dirijat „Ionel Perlea”, evoluând pe scenă la OPERA & SYMPHONIC GALA alături de dirijorii finaliști ai concursului.

În prezent este membru al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical “Ludovic Spiess” al Operei Naționale București și acordă o mare atenție studiului individual, tânărul artist având în vedere noi proiecte care îl vor ajuta să evolueze în carieră.
 

ROLURI

Marele Dregător Motanul Încălțat Opera comică pentru copii
Bartolo Le Nozze di Figaro Opera comică pentru copii
Sganarelle Amorul Doctor Festiv. Operelor Independente
Don Alfonso Così fan tutte

 

ROLURI STUDIATE

Dottore Grenvil La Traviata

 

CONCERTE

My heart is inditing Festivalul „George Enescu”
Opera and Symphonic Gala Concursul Internațional de dirijat „Ionel Perlea”