Încă din copilărie, Antonio Morariu, a intrat în lumea muzicii, începând cu studiul pianului la Liceul de Artă, “Ștefan Luchian”, Botoșani. Ulterior descoperă lumea operei pe finalul liceului și continuă studiile la Universitatea Națională de Muzică București, la clasa sopranei Iulia Isaev, unde termină licența și masterul.

În 2021 debutează în cadrul festivalului CHEI din cadrul UNMB, cu rolul contelui Almaviva, (Le nozze di Figaro), apoi în același an debutează și cu Marcello (La Bohème).

În sezonul 2022/23, în cadrul festivalurilor CHEI și Operamania(UNMB), debutează cu Sprecher (Die Zauberflöte).

În curs de studiu dar cu debut în viitorul apropiat, Robul (Motanul Încălțat) ce va avea loc la Filarmonica Brăila sub pregătirea muzicală a pianistei Ioana Cojuharov și Belcore ( L’ Elisir d’Amore) . Un alt rol în curs de studiu este și Figaro (Le nozze di Figaro) și Don Giovanni ( Don Giovanni).

Pe tot parcursul facultății a cântat alături de Corul Academic Radio dar și cu alte diverse coruri (Filarmonica ,,George Enescu”, Filarmonica Ploiești, Corul Regal, etc.), a participat în festivaluri de renume precum: Festivalul Internațional ,,George Enescu”,(ediția 2019,2021 și 2023) de unde a căpătat experiență mare de cântat în ansamblu și a lucrat cu dirijori mari precum Santtu- Matias Rouvali, Hannu Lintu, David Crescenzi.

Face parte din studioul experimental al ONB, cu care a colaborat în 2019 pentru un recital, acum a participat la debutul din 13 mai 2023, noaptea muzeelor (Opera Vie), unde au fost sute de spectatori.

ROLURI:

Don Giovanni Don Giovanni
Baron La Traviata
Robul Motanul Încălțat
Belcore L’Elisir d’amore
Sprecher Die Zauberflöte UNMB – Festivalul Chei 2023
Sprecher Die Zauberflöte UNMB – Operamania 2022
Marcello La Boheme UNMB – Festivalul Chei 2021
Conte Almaviva Le nozze di Figaro UNMB – Festivalul Chei 2021

MASTERCLASSURI:

Lucas Meachem- Masterclass București, 2018