Mezzosoprana Camelia Cuzub a absolvit studiile de licență și master ale Universității Naționale de Muzică din București, Facultatea de Interpretare Muzicală. Debutează încă din primul an de studii cu rolul Vrăjitoarei (Dido & Aeneas, Henry Purcell), într-un proiect de operă independentă, Opera Clandestina.

Susține concerte naționale în cadrul Festivalului Internațional “European Music Open”, la Opera Națională București în cadrul Festivalului Chei, la Ateneul Român, cât și internaționale: la Conservatorul Serghei Rahmaninov, Paris, la Musikverein, Bösendorfer Salon, Viena, la Kaisersaal, Klavier Galerie, Viena.

În stagiunea 2022/2023, tânăra mezzosoprană debutează în rolul Angelinei (La Cenerentola, Gioachino Rossini) pe scena Operei Comice pentru Copii. De asemenea, debutează alături de Clyde Opera Group în rolul Berthei (Il Barbiere di Siviglia, Gioachino Rossini). Obține o bursă în cadrul proiectului Vienna-Tel-Aviv Vocal Connection și debutează în rolul Marcellinei (Le Nozze di Figaro, W.A.Mozart).

Este membră a Studioului Experimental în Artele Spectacolului ”Ludovic Spiess” din anul 2023, în cadrul acestuia participând la Noaptea Muzeelor și Opera VIE.

 

Roluri:

Dido, Vrăjitoarea Dido & Aeneas Henry Purcell
Cherubino, Marcellina Le Nozze di Figaro W.A.Mozart
Zerlina Don Giovanni W.A.Mozart
Dorabella Cosi fan tutte W.A.Mozart
Sextus La Clemenza di Tito W.A.Mozart
Romeo I Capuletti e i Montecchi Vincenzo Bellini
Stephano Romeo et Juliette Charles Gounod
Rosina, Bertha Il Barbiere di Siviglia Gioachino Rossini
Angelina La Cenerentola Gioachino Rossini
Prințul Orlofsky Die Fledermaus Johann Strauss II
Flora La Traviata Giuseppe Verdi
Spiridon O noapte furtunoasă Paul Constantinescu